Az ünnepségen részt vett Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Font Sándor, a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, Tóth Margit, a Csongrád Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesületének elnöke, valamint Molnár Csaba a Rendezvényház ügyvezető igazgatója. A Dél-Alföldi Operatív Program segítségével projektarányosan akadálymentesítették és korszerűsítették a közösségi kiállítóteret, felújították a termeket és a színháztermet, valamit az épület belső udvara is megszépült.

A záró rendezvény sajtótájékoztatóján Magyar Anna elnök Braille-írással készült információs füzeteket adott át Vaskóné Kiss Évának, a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesülete elnökének, hiszen a felújítási projekt szerves részét képezték a mozgássérültek, a hallássérültek valamint a vakok és gyengénlátók életét megkönnyítő újítások is. Magyar Anna elmondta: ?Külön öröm számomra, hogy a felújítással és az akadálymentesítéssel a kultúra mindenki számára elérhetővé vált.?.

Az eseményen részt vett Font Sándor a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke is, aki beszédében kiemelte, hogy az esztétikum és az esélyegyenlőség jegyében egy olyan modern rendezvénycentrum jött létre, melyre méltán büszkék lehetnek a szegediek.

A sajtótájékoztatót követően Molnár Csaba, az Újszegedi Rendezvényház ügyvezető igazgatója a meghívott mozgáskorlátozottakkal együtt körbejárták az épületet. A mozgáskorlátozottak kipróbálták az akadálymentesített termeket és meghallgatták az új hangtechnikával felszerelt színházteremben Dinnyés József zenei előadását is. Tóth Margit beszédében hangsúlyozta, mennyire jól esik nekik ez az odafigyelés. ?Köszönjük a Csongrád Megyei Önkormányzatnak, hogy odafigyel ránk, mozgáskorlátozott emberekre is?- mondta beszédében.

 A beruházás összköltsége 69,5 millió Ft volt, melyhez a fenntartó Csongrád Megyei Önkormányzat 19,7 millió forinttal járult hozzá.

p2