Gál Imre gyermekkorának székelyföldi emlékei elevenednek meg a kötetben. Olyan történeteket írt, amelyeket nem egy szuszra kell elolvasni. A szerző célja az volt, hogy a gyerekek ne a tévéből, ne a világhálóról ismerjék meg a természetet, hanem a meséken keresztül fedezzék fel annak csodáit. Így bukkannak fel a lapokon az erdők-mezők állatai, a róka, farkas, nyúl és a többiek, de szerepel maga az ördög, az erdő tündére is.  Ezek a szereplők bonyolódnak mindenféle, olykor fura módon eléggé emberi kalandokba. Kalandjaikon keresztül pedig tanulságos, csattanós tanmesék születnek. A gyerekek olvasás közben fedezhetik fel az állatok viselkedését, szokásait, ismerkedhetnek meg az erdők növényzetével, élővilágával.

Ám bátran állíthatjuk, a könyvecske nemcsak gyermekeknek, hanem felnőtteknek is szól. Heltai Jenő azt írja egy versében. „Akit szeretnek az istenek, sokáig hagyják azt gyereknek.”
Ebben a rohanó, kemény világban hányszor szeretnénk mi is gyermekek lenni, és újra tiszta lélekkel átélni a jó győzelmét, az igazság diadalát. Ruzsa Ildikó a kötet előszavában azt írja, hogy e mesék szinte elvarázsolták, gyerekké tették, s visszaadták a hitét abban, hogy létezik tisztaság, s hogy lehet szép a világ. Hisz a meséknek épp ez a lényegük: a hit a csodában. Gál Imre meséit olvasva magunk is elhisszük mindezt. S megérezzük azt az ősi igazságot, hogy az igazi érték a romlatlan természetben, s nem az ember mesterséges világában van.

Gál Imre meséiben egy tapasztalt ember egyszerű, természetes bölcsessége és életigenlése bontakozik ki, és igazi útravalót ad a felnövekvő emberpalánták számára.

Eladási ár: 1000,- Ft

{gallery}/kiadvanyok/meselnek{/gallery}