Vasúttörténeti kiállítás megnyitó

A  25 éves Vasúttörténeti Alapítvány szegedi székhelyén tárolt relikviáiból nyílt kamarai kiállítás 2018.05.24-én csütörtökön a Délvidék Házban. Ezen tárgyak, dokumentumok, fényképek egészen a magyar vasút létrejöttétől napjainkig mutatják be a vasúti élet legemlékezetesebb eseményeit, pillanatait.

A kiállítást megnyitotta Nagy József kuratóriumi titkár. Dr. Szabó László az alapítvány támogatója méltatta a Vasúttörténeti alapítvány hasznos és jövőbe mutató tevékenységét. A továbbiakban Mondi Miklós Zoltán a Szegedi pályavasúti területi igazgatóság vezetője, és egyben az alapítvány elnöke beszélt a magyar vasút múltjáról, jelenéről és jövőjéről, kihangsúlyozva annak felbecsülhetetlen értékeit. A kellemes zenei aláfestésről Semjényi Márton, a szegedi HAMMIDO Alapfokú Művészeti Iskola gitár tanszakos növendéke gondoskodott.
A kiállítás megnyitón olyan tárgyakat tekinthettek meg a jelenlévők, melyeknek külön-külön története van. A nagyméretű mozdonyok modelljei és makettjei elsőre megragadják a látogató figyelmét. Egyenruhák, vállapok, jelvények és sapkák idézik fel a vasút ruházatát egykor és ma. Érdekes vasúti tárgyak eszközöket láthatunk az üvegvitrinekben. A kiállítás legnagyobb darabja egy eredeti pályamesteri kézihajtány, melyet még ma is használnak bemutatókon.

Akik részt vettek a kiállítás megnyitón betekintést nyerhettek a vasút kulisszái mögé és olyan szemszögből láthatják a vasút életét, ahogy más módon nem nyílna lehetőség.

A kiállítás díjtalanul megtekinthető 2018. május 25-től június 08-ig a Délvidék Házban.
6726 Szeged Közép fasor 1-3. Hétköznapokon 9.00-től - 16.00 óráig.
A kihelyezett szóróanyagokból (újságok, szaklapok, képek…) grátisz elvihető.
Esetleges adományaikat köszönettel vesszük. Az emlékkönyvünkbe tett bejegyzéseiket, aláírásaikat pedig megköszönjük.

Kellemes tárlatnézést kívánunk!