A Kárpátok Bora Külhoni Magyar Borászati Adatbázis célja, hogy felmérje a magyar történelmi borvidékek helyzetét, hogy új piacokat teremtsen a külhoni magyar bortermelők számára, és megteremtse az egységes piaci megjelenéséhez és értékesítéséhez szükséges szakmai feltételeket. A projekt részeként Szeged belvárosában, a Dóm tér mellett, Kárpátia Borház néven megnyitottuk első, nagy- és kiskereskedésként, valamint borbárként is működő borházunkat. A különleges hangulatú üzletben bárki megízlelheti és megvásárolhatja a Kárpát-medence magyar borvidékeinek legfinomabb borait.

A borok piacán egyedülálló Kárpátia Borházban a kiváló magyar pincészetek boraival együtt, a külhoni - felvidéki, őrvidéki, kárpátaljai, partiumi, erdélyi, bácskai és szlavóniai – borászatok minőségi borait, borkülönlegességeit is megtalálhatjuk.

A legkiválóbb borok mellett, polcainkon különböző boros kiegészítők, -kellékek, -könyvek közül is válogathatnak, de a szarvasgombás finomságoktól a csokoládén át, számos  kézműves termék is várja az érdeklődőket.

Nálunk teljes borélményben részesülhetnek az igényes borbarátok, üzletünk ugyanis borbárként is működik, azaz az általunk kínált borok - ízletes, frissen készült borkorcsolyák, sajttálak kíséretében – helyben is megízlelhetőek.

A megkóstolt, kiválasztott borokról, borászatokról és borászokról most induló karpatokbora.hu honlapunkon többet is megtudhatnak.

Terveink szerint, az Oskola utca 17. szám alatt található borházunkban tematikus borkóstolókat is szervezünk majd, ahol az egyes borrégiók szakavatott ismerőinek segítségével ismerkedhetünk majd meg a különböző pincészetekkel, borászokkal.

Az elkövetkezendő időszakban Magyarország több pontján is tervezzük hasonló borházak megnyitását, de a Kárpát-medence boraival megismerkedhetnek a Magyar Házak hálózatához tartozó debreceni Partium Házban, a kisvárdai Kárpátalja Hában, a miskolci Felvidék Házban és a szombathelyi Őrvidék Házban is.