6726 Szeged, Közép fasor 1-3. E-mail: titkarsag@delvidekhaz.hu
+36 62 592 800

Ősök megidézése CD

Névtelen

A Trianon Múzeum gondozásában megjelent, Ősök megidézése című Cd lemez, a magyar ősmúlt varázslatos, álombéli tájaira kalauzol. A Sziránszky József, regös dalait tartalmazó album nemcsak a honfoglalás korát idéző hangszeres zene, hanem a transzcendentális ihletésű, lírai költemények kedvelőinek is csemegével szolgál. A lemezen a szerző által írt szövegek a szerző zenéjével és előadásában hallhatók. 

 

A Sziránszky József és Sziránszky Klaudia előadásában megszólaló regösénekek az ősi magyar zenei világot és transzcendens gondolkodást idézik fel, és „szívvel-tollal-lélekkel” íródtak. Az őszinte ihletettségű szövegek és a táltos zenei hagyományokat idéző dallamok jó vezérfonalat jelenthetnek mindazoknak, akik a magyar ősmúlt megválaszolatlan kérdéseire keresik a választ.

„Sziránszky József tényleg regös (rövid ö-vel), a szó eredeti értelmében. (…) Elsősorban azért, mert a dallam, tehát a zenei elem a nem éneknek szánt alkotásnak is mérvadó tartozéka. Nem csak énekelhetjük, hanem olvasva is énekké szárnyasodnak. (…) Érzelmi és értelmi gazdagság ez, az ős istenség bűvkörében, aki Jó-Tengri, Tengri, Bor-Tengri színelváltozásokban jelenik meg Regösünk költészetében. Az ősiségből merít, a hitelesített múltból, abból a magyar múltból, melyben az égigérő fa összekötött eget, földet.” (Máté Imre, MA)

Eladási ár: 3000,- Ft

 

 

Top of Page