6726 Szeged, Közép fasor 1-3. E-mail: titkarsag@delvidekhaz.hu
+36 62 592 800

dhaz k

Bemutatkozás

A Magyar Házak a szerbiai, romániai (bánsági), szlovéniai és horvátországi magyar közösségek fizikai közelségében új platformokat kínál fel a döntően már szórványban élő magyar nemzetiségnek és a magyar-magyar, magyar-román, magyar-szerb, magyar-szlovén és magyar-horvát nemzetpolitikai kapcsolatoknak és intézményeknek.

A Magyar Házak tevékenységi területe a jelenlegi Duna-Körös-Maros-Tisza (DKMT) eurorégió szerbiai és romániai területe, vagyis a szerbiai Vajdaság, a romániai Arad, Temes, Krassó-Szörény és Hunyad megyék, valamint Horvátország, Dalmácia, Szlovénia, mindazon területek ahol a tágan értelmezett magyar kultúrának és közösségi jelenlétnek az utóbbi évszázadokban feladatai, emlékei, érdekei és lehetőségei jöttek létre és maradtak fenn napjainkig.

Sajtóközlemény

Megvalósult pályázat a Délvidék Házban

Július 31-én zárult le az a pályázat, melynek keretében az újszegedi Délvidék Ház Nonprofit Kft. 5 fő fiatal pályakezdőt foglalkoztatott 12 hónap időtartamban. A TÁMOP-1.4.1-12/1-2013-0083 azonosítószámú, „Foglalkoztatás fejlesztés a Délvidék Ház Közhasznú Nonprofit Kft-nél” című projekt 19,7 millió forintos uniós támogatásból valósult meg.

 sajtokozlemeny

Top of Page