6726 Szeged, Közép fasor 1-3. E-mail: titkarsag@delvidekhaz.hu
+36 62 592 800

Sign in to ZT Ence

Óvodások készülnek az ünnepekre

Az ovisok készülnek
 December közepe, csütörtök délelőtt. Hangos gyerekzsivaj veri fel az újszegedi Délvidékház aulájának meghitt csendjét. Az ajtón bevonulva a csöppségek rácsodálkoznak a mennyezetig érő karácsonyfára. Kicsiny szívük telis tele van izgalommal, hisz holnap lesz az ő napjuk. Életükben először szerepelnek nagyobb nyilvánosság előtt.


Már hetek óta készülődnek. Otthon az Anyuval és a Nagyival gyakorolnak. Bemutatják a betanult szerepet a nagyobb tesónak, sőt a fáradtan este hazaérkező Apunak is. Az oviban a többi kispajtás már hallotta őket. Da majd holnap…. A nagyteremben….
 Lerakják a sapit, kabátot, csizmát. Pillanatok alatt készen állnak a főpróbára. Óvónénijük vezetésével bevonulnak a hatalmas színházterembe.

  • Azt a….
  • Nem gondoltam volna, hogy ekkora!
  • Azon a sok széken mind nézők ülnek majd?
  • Mi lesz, ha elakadok?
  • Én nem merek szembenézni ennyi emberrel! – hangzanak el a csöppségek megjegyzései.


Megkezdődik a próba. Egyesek bátrak, mások bátortalanabbak, sőt olykor-olykor itt-ott eltörik a mécses. Óvónéni papírzsepit húz elő a zsebéből. Felitatja a könnyeket, segít kifújni a nózit és közben biztató szavakat suttog a kislány fülébe. A sírásra görbült ajkat magabiztos mosoly váltja fel.
 Az apróság odatotyog a színpad közepébe. Megáll, és nagy nyugalommal újra belekezd a versikébe.

 
Csak holnap is így menjen! – suttogja kolléganőjének szorongva az óvónéni, miközben a folyosóról behallatszik a „Mennyből az angyal” jól ismert dallama

Top of Page