6726 Szeged, Közép fasor 1-3. E-mail: titkarsag@delvidekhaz.hu
+36 62 592 800

Óvodások készülnek az ünnepekre

Az ovisok készülnek
 December közepe, csütörtök délelőtt. Hangos gyerekzsivaj veri fel az újszegedi Délvidékház aulájának meghitt csendjét. Az ajtón bevonulva a csöppségek rácsodálkoznak a mennyezetig érő karácsonyfára. Kicsiny szívük telis tele van izgalommal, hisz holnap lesz az ő napjuk. Életükben először szerepelnek nagyobb nyilvánosság előtt.


Már hetek óta készülődnek. Otthon az Anyuval és a Nagyival gyakorolnak. Bemutatják a betanult szerepet a nagyobb tesónak, sőt a fáradtan este hazaérkező Apunak is. Az oviban a többi kispajtás már hallotta őket. Da majd holnap…. A nagyteremben….
 Lerakják a sapit, kabátot, csizmát. Pillanatok alatt készen állnak a főpróbára. Óvónénijük vezetésével bevonulnak a hatalmas színházterembe.

  • Azt a….
  • Nem gondoltam volna, hogy ekkora!
  • Azon a sok széken mind nézők ülnek majd?
  • Mi lesz, ha elakadok?
  • Én nem merek szembenézni ennyi emberrel! – hangzanak el a csöppségek megjegyzései.


Megkezdődik a próba. Egyesek bátrak, mások bátortalanabbak, sőt olykor-olykor itt-ott eltörik a mécses. Óvónéni papírzsepit húz elő a zsebéből. Felitatja a könnyeket, segít kifújni a nózit és közben biztató szavakat suttog a kislány fülébe. A sírásra görbült ajkat magabiztos mosoly váltja fel.
 Az apróság odatotyog a színpad közepébe. Megáll, és nagy nyugalommal újra belekezd a versikébe.

 
Csak holnap is így menjen! – suttogja kolléganőjének szorongva az óvónéni, miközben a folyosóról behallatszik a „Mennyből az angyal” jól ismert dallama

Top of Page