Események betöltése

Fotószakkör – Indul a harmadik évad!

február 12/17:30 - 18:30

Immár harmadik évadába lépett fotószakkörünk, amelynek keretében Dömötör Mihály fotóművész segítségével tanulhatod meg a fényképezőgép használatát; bevezetünk a portré-, táj- és makrofotózás titkaiba; megmutatjuk a képszerkesztés alapjait; de a fotózásra vonatkozó jogszabályokról is sokat megtudhatsz. 

A szakkör idei első foglalkozására február 12-én, 17:30-tól kerül sor a Délvidék Házban.

A szakkörön olyan neves szakember vezeti be az érdeklődőket a fotózás titkaiba, mint Dömötör Mihály.

Dömötör Mihály 1950-ben született. Édesapja Dömötör János művészettörténész, múzeumigazgató ihletésére választotta a szakmát. Édesapja kérte meg először, hogy fényképezzen múzeumi tárgyakat, majd 1970-ben már együtt készítették el a Vásárhely szobrai című könyvet. Akkoriban dolgozott Glink Károly fotóművész Vásárhely albumán, s neki jutott a megtiszteltetés, hogy cipelhette a masináját. Tőle kapott egy Üzbegisztánról szóló könyvet, amibe azt írta: lásson és láttasson. Saját elmondása szerint ez meghatározta a pályáját. Dömötör Mihály 1971-ben második helyezést ért el egy fotópályázaton, amelyen a lakóhelyén élő írók, költők emlékeit kellett megörökíteni. 1980-tól a szegedi Móra Ferenc Múzeum műtárgyfotósa lett, ahol dokumentumok, tárgyak ezreit örökítette meg az elmúlt évtizedekben. Minden, a múzeum által megjelent kiadványban jelen vannak képei, amelyeket önálló kiállításokon is számtalanszor láthatott már a közönség. Dömötör Mihály képei több mint háromszáz kötetben szerepelnek. A nyugdíjas művész a mai napig dolgozik.Dömötör Mihálynak közel 200 könyvben és katalógusban jelentek meg műalkotásokat ábrázoló fotói, s mintegy húsz szobrász és festőművész albumán dolgozott. A Vásárhelyi Hírek főszerkesztőjének inspirálására, alapítója a 2014 nyarán alakult Lucien Hervé Kamera Klubnak, amely azzal a céllal jött létre, hogy tagjai számára teret nyisson a közös érdeklődés kibontására. Vallja: a fotóművész szerint egyetlen képbe sohasem lehet belesűríteni az egész világot, ezért van szükség a fénykép-kiállításokra.Tucatnyi önálló tárlatát láthatta a közönség, szerte az országban.

A szakkör végén kiállítás nyílik a résztvevők munkáiból.

Újak is bátran csatlakozhatnak. Jelentkezés és bővebb információk: Török Ferencné, rendezvenyszervezes@delvidekhaz.hu. Ha telefonon szeretnél érdeklődni, hívd a 06 70 621 3851-es telefonszámot.

Esemény Megosztása

  • Ez az esemény elmúlt.

Részletek

Dátum:
február 12
Időpont:
17:30 - 18:30
Esemény kategória:

Helyszín

Délvidék Ház
Közép fasor 1-3.
Szeged, 6726 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 62/592-800
View Helyszín Website

Szervező

Délvidék Ház