Események betöltése

Kárpát-medencei étteremkalauz – Borbély Zsolt Attila könyvének bemutatója, meglepetés gasztronómiai élménnyel

2023.11.03./18:00 - 20:00

Megjelent az első Kárpát-medencei étteremkalauz. A közel 450 étterem részletes bemutatását és értékelését tartalmazó, 1500 színes fotóval gazdagon illusztrált, igényes kivitelezésű kötetet a szerző, Borbély Zsolt Attila jelenlétében mutatják be a Magyar Házak. Az első könyvbemutatóra november 3-án, a Délvidék Házban kerül sor, a programhoz illő, délvidéki gasztronómiai meglepetéssel és borkóstolóval

Az est moderátora Ágoston Balázs, újságíró. A találkozó kötetlen beszélgetéssel, meglepetés gasztronómiai élménnyel, délvidéki borok kóstolójával zárul.

A Kárpát-medencei étteremkalauz a helyszínen megvásárolható, dedikáltatható.

A KÖNYVRŐL

Egyre többen döntenek úgy, hogy bebarangolják a Kárpát-medencét várakat, természeti látnivalókat felkeresve, túrázva, magyar emlékek után kutatva. De bármerre is járunk, az élmény teljességéhez elengedhetetlen egy helyi étterem, borozó, cukrászda felfedezése. A kiadó reményei szerint ezek kiválasztásában segít az első Kárpát-medencei merítésű étteremkalauz, mely az adott helyről, annak történelmi hátteréről, a berendezésről, a stílusról, a személyzet képzettségéről, az étlapszerkesztésről, az alapanyagokról – egyszóval mindarról, ami az utazót érdekelheti – információval szolgál.

„Szinte alig hihető feladatba vágta a fejszéjét – vagy inkább bicskáját – Borbély Zsolt Attila köz- és szakíró, amikor arra vállalkozott, hogy nemcsak „Tolnát-Baranyát” járja be gasztrokalandokat keresve és találva, hanem az egész Kárpát-medencét, Székelyföld háromszéki csücskétől Tótországig és lenn a Délvidékig és még folytathatnánk „határtalanul”… – írja a kötetről dr. Csizmadia András, gasztronómus, borakadémikus.

A Kárpát-medence Intézet könyvkiadási programja keretében olyan hiánypótló kötetek megjelentetésére vállalkozott eddig, mint a Kárpát-medence borvidékei, vagy az immár harmadik kiadását megért Kárpát-medence útikönyv. Új étteremkalauza szorosan illeszkedik ebbe a sorozatba, segítve, hogy a gasztronómia területén is otthon érezzük magunkat a Kárpát-medencében.

Esemény Megosztása

  • Ez az esemény elmúlt.

Részletek

Dátum:
2023.11.03.
Időpont:
18:00 - 20:00
Esemény kategória:

Helyszín

Délvidék Ház
Közép fasor 1-3.
Szeged, 6726 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 62/592-800
View Helyszín Website

Szervező

Délvidék Ház