Események betöltése

Kirándulás az új nemzeti zarándokhelyre

július 13

A Délvidék Ház egynapos kirándulást szervez Várpalotára, a Trianon Múzeumba és a hozzá tartozó Nagy-Magyarország Parkba 2024. július 13-án. A honismereti utazásra történő jelentkezéskor előnyben részesítjük a Délvidék Ház Baráti Társaság tagjait, ezzel is elősegítve, hogy kedvezményes áron tekinthessék meg az újranyitott Trianon Múzeumot és a Nagy-Magyarország Parkot. A kirándulást a szegedi Top -Tours utazási irodával együttműködésben bonyolítjuk.

A program:

A kirándulás programja:

6:30 – Indulás Szegedről, a Széchenyi térről

9:30 – Érkezés Várpalotára, a Trianon Múzeum megtekintése, a múzeum szakavatott történészei vezetik végig a csoportot a 12 színből álló tárlaton.

Várpalotán, a Zichy-kastélyban működő Trianon Múzeum az elmúlt év őszén, épületének teljes felújítása után, megújult kiállításokkal nyitotta újra kapuit a látogatók előtt, és máris nemzeti zarándokhelyként vonult be a köztudatba, amit minden magyarnak látnia kell. A Trianon Múzeum legfontosabb célkitűzése, hogy szisztematikus, hatásos, önreflexív értelmezést nyújtson a XX. századi Magyarországról, országunk jelen idejű lehetőségeiről és feladatairól, vagy, ahogy ezt régebben mondták, a magyarság közép-európai küldetéséről, hogy értelmezését adja. A Múzeum hatni akar, és változást elérni, ezért a színvonalas tárlatvezetések mellett számos kutatási, múzeumpedagógiai és kulturális tevékenységet folytat.

11:30 – Városnézés

13:30 – Ebéd a Nagy-Magyarország Parkban.

Várpalotától 6 kilométerre, Királyszálláson, a Bakony déli kapujában, festői szépségű természeti környezetben fekszik a Trianon Múzeumhoz tartozó Nagy-Magyarország Park. A mintegy 4 hektáros területen, az elcsatolt területekről elnevezett hat vadászházban és az Erdély Vadászkastélyban kialakított panzióban, összesen 100 szálláshelyet biztosít a látogatóknak. Az Erdély Vadászkastélyban, ahol egykor kormányülést is tartottak, található a Kárpátia Étterem és Kávézó, amelynek belső tere egyedi, a boldog békeidőket idézi. Az étlapja a Kárpát-medencei ihletésű, az ételek ízharmóniájában az elcsatolt nemzetrészek gasztronómiai hagyományait idézi.

15:00 – Séta a Nagy-Magyarország Parkban.

Ebéd után jól fog esni egy séta a Nagy- Magyarország Parkban, a Trianon Múzeum társintézményében, ahol megtekinthető a Nemzeti Áldozatkészség Szobra, a Hungária Pavilon, a Világnak Virága Kárpát-medencei Illat- és Virágúttal övezett Millenniumi Szoborkert, ahol 100 év után újra láthatók az 1896-ban, Zimony, Munkács, Brassó, Dévény, Pusztaszer, Nyitra, és Pannonhalma területén felállított, millenniumi emlékművek.

16:00 – Visszautazás Szegedre,

Hazafelé útba ejtjük Soltvadkert híres cukrászdáját.  

19:00 – Várható érkezés Szegedre.

Az érdeklődők további információkat találnak a Trianon Múzeum (www.trinaonmuzeum.hu) és a Nagy-Magyarország Park (www.nagymagyarorszagpark.hu) weboldalán.

A résztvevőknek kényelmes utazást, tárlatvezetést, háromfogásos ebédet, a programban szereplő belépőket és igény szerint biztosítás megkötésének a lehetőségét biztosítjuk.

A kirándulás ára 19.500 Ft.

Jelentkezéseket a delvidekhaz@gmail.com e-mail címen várjuk.

Minden további információ az utazásról és a fizetés módjáról a Top –Tours utazási irodában, munkaidőben személyesen: Nagyáruház Passzázs, Jókai u. 7-9., vagy a +36 62 420 494 telefonszámon.

Esemény Megosztása

2644746
DD
napok
HH
órák
MM
perc
SS
mp

Részletek

Dátum:
július 13
Esemény kategória:

Helyszín

Várpalota, Trianon Múzeum

Szervező

Délvidék Ház