Események betöltése

Palikatúrák – Léphaft Pál, délvidéki karikaturista kiállítása

2023.12.07./17:00 - 18:30

„Karikaturistaként tartanak számon, pedig Léphaft vagyok. Szemüveget, bajuszt és 42-es cipőt viselek. Nagybecskereken születtem 1952. január 17-én, Antal napján. Ami azután történt, ajándék”– így vall önmagáról Léphaft Pál, és ez a néhány szó híven tükrözi lelkületét, az élethez, és munkához való viszonyulását és ezt adja tovább a karikatúráin keresztül is,  az élet, egy jobb, szebb, humorosabb megnyilvánulását, ami jobb kedvre derít, elgondolkodtat, de soha nem sért.

Léphaft Pál karikaturista, újságíró. Számtalan helyen jelenik meg a neve úgy a nyomtatott sajtóban, mint a médiában otthon és külföldön egyaránt. Több karikatúra kötete jelent meg, és 1989-től a Telepi Rádió (újvidéki politikai kabaré) szerzője és szereplője.

1973-tól kezdődően gyűjti a díjakat és elismeréseket itthon, és országhatáron túl, egyebek mellett talán a legjelentősebbek, a Szabadelvű Médiaműhely (Budapest) Európa-érme, Életműért MŰOSZ Aranytoll díj, Kultúra Lovagja cím, Magyar Arany Érdemkereszt, a délvidéki magyar kulturális életben több évtizedes alkotói tevékenysége elismeréseként.

Léphaft Pál munkásságát méltatja, és a kiállítást megnyitja Klemm József az RTV nyugalmazott vezérigazgatója, Heiermann Péter nyugalmazott könyvtáros.

Esemény Megosztása

  • Ez az esemény elmúlt.

Részletek

Dátum:
2023.12.07.
Időpont:
17:00 - 18:30
Esemény kategória:

Helyszín

Délvidék Ház
Közép fasor 1-3.
Szeged, 6726 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 62/592-800
View Helyszín Website

Szervező

Délvidék Ház