Események betöltése

Szeged a Fából faragott Magyarország vándorkiállítás első állomása

2021.06.23./17:00 - 18:00

Június 23-án, 17 órakor nyílik meg a Délvidék Házban a Fából faragott Magyarország című művészeti pályázat alkotásaiból rendezett vándorkiállítás.

Ünnepi beszédet mond, és a kiállítást megnyitja Német Ferenc önkormányzati képviselő.

Közreműködnek: Bálintné Miklós Éva fafaragó művész, Bálint Csenge Lili (vers), D. Nagy Ágnes – Salvai Ádám (ének, gitár), Nyúl Luca – Nyúl Péter (ének).

A kiállításról

Trianon centenáriumi évében a Trianon Múzeum és a Hagyományok Háza felhívása nyomán, a magyar nemzeti identitás erejét, összetartozásának szilárdságát jelképezve, olyan különleges, fából készült, művészi ihletettségű alkotások jöttek létre, amelyek a Kárpát-medence sokszínű világát korszerű módon a fiatal nemzedékek és a Kárpát-medencei nem magyar ajkúak számára is vonzó és hiteles formában mutathatják be. A kiállítás célja, hogy a Kárpát-medence egy-egy régiójának, tájegységének, településének spirituális üzenetét, identitása alapját képező szimbólumait művészi eszközökkel ábrázolja.

A gyönyörű alkotások elsőként a királyszállási Nagy-Magyarország Parkban megrendezett kiállításon kaptak méltó helyet, most pedig vándorkiállítás keretében, a Kárpát-medence több városában is bemutatásra kerülnek.

Esemény Megosztása

  • Ez az esemény elmúlt.

Részletek

Dátum:
2021.06.23.
Időpont:
17:00 - 18:00
Esemény kategória:

Helyszín

Délvidék Ház
Közép fasor 1-3.
Szeged, 6726 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 62/592-800
View Helyszín Website

Szervező

Magyar Házak Nonprofit Kft.
View Szervező Website