Események betöltése

Mindszenty – Szeretlek, Faust – Vendégünk Kautzky Armand színművész

február 23/18:00 - 20:00

Pap és Színész. Mindszenty József, a püspök – Jávor Pál, a Színész. Közös sors 1944-ben, a sopronkőhidai fegyházban. A találkozásból pokoljárás lesz. Jávor végigvezeti a Papot életének legfontosabb állomásain addig – és a jövőben, haláláig. Hogy a Pap eldönthesse, vállalja-e a gyötrelmes életet. Közben a háttérben az egész magyar XX. század. Ismert történelmi alakok, nem ismert helyzetek. A szenvedélyes út tétje maga az Élet. A film alapjául szolgáló előadás tizenhat évig volt színpadon, ugyanazokkal a színészekkel, akik most is a főszereplők, a sikersorozat a filmvásznon is olytatódik.

A Mindszenty Józsefről szóló Szeretlek, Faust írója és rendezője Pozsgai Zsolt, operatőre Győri Márk, főszereplői Lux Ádám, Kautzky Armand, ifj. Jászai László, Fazekas Andrea, Fazekas Zsuzsa és Tóth Tamás. A producer Sipos József.

A filmet a budapesti Terror Háza Múzeumban forgatták, kihasználva a múzeum minden terét és szegletét. Eredetileg tévéfilmnek készült, de 2022 végén a rendező nagyjátékfilmmé alakította: új elemeket forgatott, új utómunkát végzett, így állt össze az új változat, amelyet több nemzetközi fesztiválon díjaztak.

A Színészvarázslók sorozatban vetített film estéjén vendégünk Kautzky Armand, Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes művész.

Jegyek ITT válthatók.

Esemény Megosztása

  • Ez az esemény elmúlt.

Részletek

Dátum:
február 23
Időpont:
18:00 - 20:00
Összeg:
2500Forint
Esemény kategória:

Helyszín

Délvidék Ház
Közép fasor 1-3.
Szeged, 6726 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 62/592-800
View Helyszín Website

Szervező

Délvidék Ház