Események betöltése

STRUKTÚRÁK – Molnár Imre, délvidéki grafikusművész kiállítása

március 7/17:00 - 18:30

Molnár Imre, szabadkai grafikus, festőművész mintegy harminc alkotását vonultatja fel az a tárlat, amely március 7-én nyílik meg a nagyközönség előtt a Délvidék Házban. 

 

Molnár Imre (Mirko) hazatér Szegedre, hiszen az 1954-ben Szivácon született művész a szegedi Juhász Gyula Tanárképző főiskola rajz és grafikai szakán szerzett oklevelet 1988-ban . 1990-től Szabadkán rajztanárként dolgozik. Grafikával, rajzzal, festészettel foglalkozik. Évek óta több hazai és külföldi művésztelep munkájában vesz részt. Tagja a zentai Művésztelep Grafikai műhelyének, valamint a tállyai Közép-európai Művésztelepnek. Több önálló kiállítása volt, valamint számtalan csoportos tárlaton vett részt itthon és külföldön egyaránt. 2007-ben felvették a Vajdasági Képzőművészeti Szövetségbe.

„…Mindannyian, mint ahogy minden körülöttünk, részei vagyunk egy látható és egy láthatatlan egységnek, amely magában foglal különböző, gyakran rendkívül bonyolult struktúrákat. A mikró és makrokozmosz kifogyhatatlan forrása az ihletemnek és ötleteimnek, melyeket változatos technikai megoldásokkal próbálok kifejezni. A rajzaimban és a grafikákon a fekete-fehér vonalakat, a foltokat, felületeket és kontrasztokat felhasználva fejezem ki a dolgok folyamatos pozitív-negatív ellentétét a körülöttünk létező világban. Engem, mint alkotót a valóság két állapota érdekel: az anyagok lágy, bomló viselkedése, valamint a kemény, éles, szilárd formák makró és mikró szerkezete. Az összefonódó vonalak és formák felhasználásával igyekszem kifejezni az állandó újjászületés és átalakulás folyamatát, az anyag felbomlását és újjáteremtését, és az állandó küzdelmet a művész és a mű között. Törekszem, hogy a munkáimmal rendet, nyugalmat teremtsek egy kaotikus, és nyugtalan világban, amely tele van szorongással és aggodalommal…” – vallja munkáiról, a kiállítás anyagáról Molnár Imre.

A kiállítást megnyitja és laudációt mond Szombathelyi Árpád festőművész.

Az esemény színvonalát Sejben Győző gitár játékával emeljük, és hagyományainkhoz híven borkóstolóval zárjuk.

A tárlat 2024. április 20-ig látogatható ingyenesen, a Délvidék Ház Újvidék termében.

Esemény Megosztása

  • Ez az esemény elmúlt.

Részletek

Dátum:
március 7
Időpont:
17:00 - 18:30
Esemény kategória:

Helyszín

Délvidék Ház
Közép fasor 1-3.
Szeged, 6726 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 62/592-800
View Helyszín Website

Szervező

Délvidék Ház