Események betöltése

Hét Nap – könyvbemutatóval egybekötött közönségtalálkozó

március 20/17:00 - 18:30

„A Hét Nap (eredetileg 7 Nap) első száma 1946. április 5-én, tizenkét oldalon, 5000 példányban jelent meg Újvidéken, ahol a hetilapot hét éven át – egészen 1953. március 1-jéig – szerkesztették és nyomtatták, ezt követően került át Szabadkára. Az alapító a Szocialista Szövetség tartományi részlege, a Vajdasági Népfront volt.

A kezdeti, újvidéki évek rámutattak arra, hogy a lapnak új közeget kell találnia ahhoz, hogy fennmaradjon. A szerkesztés Szabadkára helyezése jó döntésnek bizonyult, mert a példányszám rövidesen 8500-ra ugrott. 1975 decemberétől a lap megújulva és 14 oldalas melléklettel jelent meg. Őt évvel később, 1980 februárjában az újság korszerűbb alakot öltött, innentől fogva a Melléklet is egyre nagyobb szerepet játszott…” (wikipedia)

Fennállásának 78 éve alatt annyi változáson és viszontagságon ment keresztül, hogy azt kell mondanunk, csakis a töretlen hit és elköteleződés tarthatta életben, generációk nőttek fel kezükben az újsággal, olyan időkben is, amikor hol pénz, hol papír nem volt, vagy akár három Hét Nap is létezett.

A 2021-ben, a jubiláris 75 év alkalmából kiadott öt könyv ismertetőjét hozza magával a népes csapat, mégpedig László Edit igazgató, Tóth Lívia főszerkesztő, Hodolik Boglárka honlap szerkesztő, Tóth Tibor újságíró, valamint Lajkó Ágnes lapterjesztő és mesélnek a Hét Nap mindennapjainak örömeiről és nehézségeiről az igazgatás, a szerkesztés, az újságírás, valamint lapterjesztés szemszögéből, az elmúlt viszontagságokról, a jövő terveiről.

Az öt, bemutatásra kerülő kötet:

  1. Vajdaság, így szeretlek! – Fehér Márta – interjúk vajdasági emberekkel, barangolások vajdasági tájakon
  2. Egy falat Vajdaság – gasztro-válogatás
  3. Villanások – Dr. Mészáros Zoltán – a Hét Nap 35 éve
  4. A mi sportolóink – Tóth Tibor
  5. Magyar utak – Dudás Károly válogatott írásai

A könyvek a helyszínen korlátozott példányszámban megvásárolhatóak lesznek.

A rendezvényt a Pro-Art Akadémia művészének zenei produkciójával gazdagítjuk, és hagyományosan egy délvidéki bor kóstolójával, kötetlen beszélgetéssel zárjuk.

Esemény Megosztása

  • Ez az esemény elmúlt.

Részletek

Dátum:
március 20
Időpont:
17:00 - 18:30
Esemény kategória:

Helyszín

Délvidék Ház
Közép fasor 1-3.
Szeged, 6726 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 62/592-800
View Helyszín Website

Szervező

Délvidék Ház