Események betöltése

Szalóczy Pál és a Carte Rouge a Kárpátia Filmszínházban

március 22/18:00 - 20:00

Ki ne ismerné Szalóczy Pál hangját ebben az országban? A Kazinczy-díjas újságíró, tévé- és rádióbemondó, előadóművész most a szegedi Kárpátia Filmszínházba érkezik, ahol nem csak beszélgetünk, de a közönséggel együtt nézzük meg Carte Rouge című filmet is.

A filmről:

2020 márciusában Szalóczy Pál felhívta Gerebics Sándor rendezőt azzal, hogy van egy ötlete! Arra gondolt, készítsenek filmet Apponyi Albert beszédéről, amit a gróf 1920. január 16-án mondott el a párizsi külügyminisztériumban, ahová a vesztes hatalmak közül csak Magyarországot hívták meg. Miután ennek nem létezett eredeti hangfelvétele, Szalóczy Pál a saját hangján rögzítette a szöveget és azt a felvételt mutatta meg a rendezőnek. Eldöntötték, elkészítik a filmet, amellyel azt akarták megmutatni a fiatalabb generációknak is, mekkora szükség van arra, hogy legyenek olyan magyarok, akik nem adják fel.

A Carte Rouge, a Vörös térkép című film szakértők szokványos interjúkban történő megszólaltatása helyett két narrátorral – Reviczky Gábor és Szalóczy Pál – készül. Ők kalauzolják a nézőt, miközben kidolgozott játékfilmes jelenetekkel, archív bejátszásokkal megelevenedik a történet. Reviczky a nemzetközi nagypolitika történéseit ismerteti, míg Szalóczy belső hangként, autentikus forrásokra építve, Gróf Apponyi hangján szólal meg, aki visszaemlékezik kicsit később, a történtek után.

Jegyek itt vásárolhatók: https://karpatiafilmszinhaz.hu/

 

Esemény Megosztása

  • Ez az esemény elmúlt.

Részletek

Dátum:
március 22
Időpont:
18:00 - 20:00
Esemény kategória:

Helyszín

Délvidék Ház
Közép fasor 1-3.
Szeged, 6726 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36 62/592-800
View Helyszín Website

Szervező

Délvidék Ház