Események betöltése

Szabadka a szecesszió fővárosa – honismereti kirándulás

június 1

A Délvidék Ház 2024. június 1-jére, szombatra, kirándulást hirdet a magyaros szecesszió délvidéki fővárosába, Szabadkára. Az egynapos, a Magyar Házak által támogatott, nagyon kedvezményes árú honismereti utazásra elsősorban a Délvidék Ház Baráti Társaság tagjainak jelentkezését várjuk. A kirándulást a szegedi Top-Tours utazási irodával együttműködésben bonyolítjuk.

Tervezett program
(a változtatás jogát fenntartjuk)

Indulás Szegedről, a Széchenyi térről reggel 6 órakor.

A nap első programja a híres szabadkai piac meglátogatása, szabadidővel. A piacon tett látogatás után visszatérünk Szabadkára. Ott először körbejárunk a Városházán és a Zsinagógában, Szabadka két ikonikus építményében idegenvezetéssel. Megismerkedünk az építészeti stílus külső és belső tereinek hihetetlen motívumgazdagságával, ezeknek a motívumoknak és színeknek a jelentésével, a magukban hordozott üzenetekkel. Ebéd után teszünk egy körsétát a városban, ahol felkeressük a legszebb szecessziós stílusban épült palotákat, szintén idegenvezetéssel.  Reichl- palota, Szentháromság szobor, villamos, Fekete Jovan Nenad Cár szobra, sétálóutca épületei, régi Kereskedelmi Bank épülete, Színház épülete, Könyvtár (valamikori Kaszinó), régi Gimnázium és a mai Múzeum (Dömötör Miksa palotája), Ferences rendiek temploma, a vasút állomás előtti park palotasora, és a hangulatos Corvin Mátyás utcával zárul a városnéző séta.

A szecesszióban való tobzódást Palicson folytatjuk a tóparti és a sétány szecessziós épületeinek megtekintésével; kávézási, fagylaltozási szabadprogram lehetőséggel.

A visszaérkezést Szegedre az esti órákra tervezzük.

A résztvevőknek biztosítjuk a kényelmes utazást, az idegenvezetést, három fogásos ebédet itallal, a programban szereplő belépőket és igény szerint biztosítás megkötésének a lehetőségét.

Jelentkezéseket a delvidekház@gmail.com e-mail címen várjuk.

Minden további információ az utazásról és a fizetés módjáról a Top – Tours utazási irodában munkaidőben személyesen Szeged Nagyáruház Passzázs, Jókai u. 7-9, vagy a +36 62 420 494 telefonszámon elérhető.

 

Esemény Megosztása

1106505
DD
napok
HH
órák
MM
perc
SS
mp

Részletek

Dátum:
június 1
Esemény kategória:

Helyszín

Szabadka

Szervező

Délvidék Ház