Délvidéki könyvek, szerzők és kiadók a Kárpátia Könyvesház standján

Debrecen - Dósa Nádor tér - Debreceni Ünnepi Könyvhét Dósa Nádor tér, Debrecen

25 külhoni magyar - köztük egy zentai és egy újvidéki könyvkiadó, több mint 120 új könyvcím, 10 író-olvasó találkozó - a Debreceni Ünnepi Könyvhéten, a Méliusz Juhász Péter Könyvtárral együttműködve, a Kárpátia Könyvesház standján, Magyarország legreprezentatívabb külhoni könyves seregszemléjét valósítjuk meg. A délvidéki könyvkiadók friss termését két, dedikálással egybekötött bemutatón ismertetjük meg a nagyközönséggel.

Délvidék is csatlakozik a Trianon Múzeum egyedülálló centenáriumi rendezvényéhez

Nagy-Magyarország Park Királyszállás utca 3, Isztimér

Trianon századik évében a Trianon Múzeum Alapítvány MásodikEzerév címmel, egyedülálló, Kárpát-medencei összkulturális rendezvényt szervez Királyszálláson, a Nagy-Magyarország Parkban. Bár a járványügyi előírások miatt csak virtuálisan valósítható meg a délvidéki, erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, őrvidéki, muravidéki és anyaországi magyarok együttléte, szeptember 26-án, a Nagy-Magyarország Parkban zajló rendezvénnyel párhuzamosan, Zentán, Székelyudvarhelyen, Komáromban, Beregszászon és Lendván
hasonló rendezvényre gyűlnek össze a magyarok. A hat helyszín három órán át tartó összekapcsolása a központi rendezvényen
felállított ledfalon, a valóságost megközelítő, virtuális Kárpát-medencei együttlétet hoz létre.

A Kárpát-medence borvidékei – Borkóstolóval egybekötött könyvbemutató

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

A mondás úgy tartja, borban az igazság. A magyar borvidékek nedűire azonban ennél sokkal több is igaz. Borban a hagyomány, a történelem, az emlékezet. Borban az ünnep, a jelen öröme, a pillanat megélése. És borban a remény, a lehetőség, a jövő is. Ezt a teljességet mutatja be könyvünk, melyről annak egyik társszerzője, Mód László mesél majd érdeklődőknek október 29-én, a Délvidék Házban. Rendezvényünkön a könyvbemutató mellett lehetőség nyílik a Kárpátia Könyvesház külhoni könyveinek megvásárlására, s ha már a borról beszélgetünk, egy kis borkóstolásra is.

Kisebbségvédelem a Kárpát-medencében

A szegedi Délvidék Ház kerekasztal-beszélgetést szervez kisebbségvédelmi témában. Az esemény meghívott vendége Kalmár Ferenc, Magyarország szomszédságpolitikájának fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa lesz.

Indul az Újszegedi olvasókör

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Szeretsz olvasni? Szeretnéd megosztani másokkal könyvélményeidet? Van kedved havonta egyszer egy remek társaságban könyvekről beszélgetni? Szívesen ajánlanál könyveket másoknak? Akkor köztünk a helyed!

Fotószakkör indul áprilisban

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Régóta szeretnéd megtanulni a fotózás alapjait? Csatlakozz most induló fotó szakkörünkhöz, ahol családias környezetben, Dömötör Mihály fotóművész segítségével tanulhatod meg a fényképezőgép használatát; bevezetünk a portré-, táj- és makrofotózás titkaiba; megmutatjuk a képszerkesztés alapjait; de a fotózásra vonatkozó jogszabályokról is sokat megtudhatsz.