Várunk mindenkit fotószakkörünk második foglalkozására

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Dömötör Mihály fotóművész segítségével tanulhatod meg a fényképezőgép használatát; bevezetünk a portré-, táj- és makrofotózás titkaiba; megmutatjuk a képszerkesztés alapjait; de a fotózásra vonatkozó jogszabályokról is sokat megtudhatsz. 

Népellenes mosoly – Könyvbemutató

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Várady Tibor nemzetközi jogász, író legújabb, Népellenes mosoly című kötetét mutatjuk be a Délvidék Házban április 28-án, 17 órai kezdettel. A Forum Könyvkiadó Intézet gondozásában megjelent könyvről, mely ezúttal is a Várady család több mint 120 éves ügyvédi irodájának megőrzött periratait dolgozta fel irodalmi igényességgel, Dr. Vincze Gábor beszélget a szerzővel.

Találkozzunk ismét az Újszegedi olvasókörben

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Az Újszegedi olvasókör, a Délvidék Házban, második alkalommal május 4-én nyitja meg kapuit minden olvasni szerető felnőtt előtt.

Találkozzon velünk a szegedi Ünnepi Könyvhéten!

Parterintézményünk, a Trianon Múzeum is ott lesz a szegedi Ünnepi Könyvhéten. Standján saját, hiánypótló kötetei mellett a Magyar Házak kiadványai is elérhetőek lesznek. Köztük a hatalmas népszerűségnek örvendő útikönyv-sorozat, melynek legújabb darabja a Délvidékre kalauzolja el az utazni vágyókat.

Szeptemberi fotószakkör

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Szeptemberben folytatódik fotószakkörünk, amelynek keretében Dömötör Mihály fotóművész segítségével tanulhatod meg a fényképezőgép használatát; bevezetünk a portré-, táj- és makrofotózás titkaiba; megmutatjuk a képszerkesztés alapjait; de a fotózásra vonatkozó jogszabályokról is sokat megtudhatsz. 

Nedecvidék, megőrzésre átadva – Könyvbemutató

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Pataki János, Magyar Házak gondozásában megjelent, művészfotókkal gazdagon illusztrált útikalauzai nem csak bemutatják a trianoni döntéssel elszakított egykori magyar területeket, de az e tájakra utazás megtervezéséhez, a felkészüléshez is nélkülözhetetlenek.

A franciák Szegeden – Könyvbemutató

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Tonelli Sándor részben szemtanúként, részben oknyomozó helytörténészként írta meg Szeged történetének azt a rövid, 1918-1920 közötti korszakát, amikor a győztes antant-hatalmak egyik tagja, Franciaország hadserege megszállta Szegedet. A Délvidék Ház és a Csongrád-Csanád Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Kommunikációs és Reklámklubja közös szervezésében Marjanucz László és Vincze Gábor történészek mutatják be a korszakot és a kötetet.

I. Szegedi SAGA Torna

A Délvidék Ház ad otthont az első SAGA történelmi játék tornájának. A versenyre Age of Melee formátumban, vagyis minden eddig megjelent univerzum bármely listájával lehet nevezni.

Fotózzunk együtt idén is!

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Tavaly tavasszal indult el a Délvidék Házban az a fotószakkör, ahol családias környezetben, Dömötör Mihály fotóművész segítségével sajátíthatták el az érdeklődők a fotózás alapjait. Szakkörünk idén is várja a régi tagokat és az új érdeklődők jelentkezését.

A cukorbeteg gyerekekért futhatunk

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Cukorbeteg gyerekeket támogatnak nevezési díjukkal azok, akik szombaton részt vesznek a Lions Jótékonysági Diabétesz Futásán és Egészségnapján. A rendezvényen, melynek házigazdája a Délvidék Ház,  vércukormérést is végeznek, így bárki megbizonyosodhat arról, érintett-e ebben a betegségben.

Történelmi társasjáték-est

Egy játék, amelyben lehetőségünk van rá, hogy megfordítsuk a történelem kerekét. Gyere és próbáld ki, a Délvidék Házban, ahol várnak a játék készítői!