Virtuális séta a szecessziós Szabadkán – Filmvetítéssel egybekötött előadás

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Vendégünk Tóth Borisz, idegenforgalmi közgazdász és idegenvezető, aki imádott Szabadkájáról mesél a Délvidék Ház vendégeinek, és bemutatja saját készítésű dokumentumfilmjeit is, melyek Szabadka város elfeledett történeteivel, büszkeségeivel foglalkoznak. A résztvevők között kisorsolunk egy két személyre szóló, szabadkai kirándulást!

Kárpát-medencei étteremkalauz – Borbély Zsolt Attila könyvének bemutatója, meglepetés gasztronómiai élménnyel

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Megjelent az első Kárpát-medencei étteremkalauz. A közel 450 étterem részletes bemutatását és értékelését tartalmazó, 1500 színes fotóval gazdagon illusztrált, igényes kivitelezésű kötetet a szerző, Borbély Zsolt Attila jelenlétében mutatják be a Magyar Házak. Az első könyvbemutatóra november 3-án, a Délvidék Házban kerül sor, a helyszínhez illő meglepetés gasztronómiai élménnyel fűszerezve.

Zenés közönségtalálkozó Kovács Frigyessel

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

A Délvidéki Színjátszás napja alkalmából zenés közönségtalálkozóra hívjuk Önöket. Vendégünk: Kovács Frigyes Jászai-díjas színész, rendező, a Délvidéki Tanyaszínház alapítója, akivel Vörös Gábor újságíró, az Újvidéki Rádió munkatársa beszélget majd.

Megkopott táj – Bata János költő, műfordító bemutatkozása

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Bata Jánost Kondor Katalin közgazdász, újságíró mutatja be, és beszélget költészetről, műfordításokról, szerzői, -és társszerzői munkásságáról, kiemelt figyelemmel az Aracsra a délvidéki magyarság közéleti folyóiratára.

A Kárpátia Filmszínház ünnepélyes megnyitója

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Péntek délután adja át a közönség számára hivatalosan új, Kárpátia Filmszínház névre keresztelt moziját a Délvidék Ház. A létesítmény mind programjaiban, mind kialakításában többet kínál egy hétköznapi moziélménynél.

Egy bor, egy film, egy nő – A Kárpátia Filmszínház vendége Laár András

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

A Kárpátia Filmszínház vendége egy emlékezetes film, egy kiváló bor és egy okos nő társaságában: Laár András humorista, énekes, zeneszerző, dalszövegíró, író, költő, spirituális gondolkodó. A KFT együttes és a L’art pour l’art Társulat alapító és jelenlegi tagja, az ország Besenyő Pista bácsija.

Fotószakkör – Indul a harmadik évad!

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Immár harmadik évadába lépett fotószakkörünk, amelynek keretében Dömötör Mihály fotóművész segítségével tanulhatod meg a fényképezőgép használatát; bevezetünk a portré-, táj- és makrofotózás titkaiba; megmutatjuk a képszerkesztés alapjait; de a fotózásra vonatkozó jogszabályokról is sokat megtudhatsz.  A szakkör idei első foglalkozására február 12-én, 17:30-tól kerül sor a Délvidék Házban.

Barangolások a Délvidéken – Hazajáró közönségtalálkozó

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

A Hazajáró hétről-hétre bakancsot húz, és nekiindul, hogy keresztül-kasul bebarangolja a Kárpát-medence varázslatos tájait és megismerje hazánk természeti- és kulturális értékeit, történelmi emlékeit és az ott élő emberek mindennapjait. A műsor stábja most a szegedi Délvidék Házba látogat, hogy immár 13 éve töretlenül zajló munkájáról meséljen nekünk.

Maestro Ács János opera- és oratóriumestje a Délvidék Házban

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Maestro Ács Jánost jól ismeri a Magyar Házak közönsége, hiszen már többször volt rendezvényeink főszereplője. Ezúttal két fiatal énekművész társaságában, az Újjászületés című operaesten találkozhatunk a világhírű magyar operakarmesterrel, február 16-án, 17 órai kezdettel, a szegedi Délvidék Házban.