Szeptemberi fotószakkör

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Szeptemberben folytatódik fotószakkörünk, amelynek keretében Dömötör Mihály fotóművész segítségével tanulhatod meg a fényképezőgép használatát; bevezetünk a portré-, táj- és makrofotózás titkaiba; megmutatjuk a képszerkesztés alapjait; de a fotózásra vonatkozó jogszabályokról is sokat megtudhatsz. 

Nedecvidék, megőrzésre átadva – Könyvbemutató

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Pataki János, Magyar Házak gondozásában megjelent, művészfotókkal gazdagon illusztrált útikalauzai nem csak bemutatják a trianoni döntéssel elszakított egykori magyar területeket, de az e tájakra utazás megtervezéséhez, a felkészüléshez is nélkülözhetetlenek.

A franciák Szegeden – Könyvbemutató

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Tonelli Sándor részben szemtanúként, részben oknyomozó helytörténészként írta meg Szeged történetének azt a rövid, 1918-1920 közötti korszakát, amikor a győztes antant-hatalmak egyik tagja, Franciaország hadserege megszállta Szegedet. A Délvidék Ház és a Csongrád-Csanád Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Kommunikációs és Reklámklubja közös szervezésében Marjanucz László és Vincze Gábor történészek mutatják be a korszakot és a kötetet.

I. Szegedi SAGA Torna

A Délvidék Ház ad otthont az első SAGA történelmi játék tornájának. A versenyre Age of Melee formátumban, vagyis minden eddig megjelent univerzum bármely listájával lehet nevezni.

Fotózzunk együtt idén is!

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Tavaly tavasszal indult el a Délvidék Házban az a fotószakkör, ahol családias környezetben, Dömötör Mihály fotóművész segítségével sajátíthatták el az érdeklődők a fotózás alapjait. Szakkörünk idén is várja a régi tagokat és az új érdeklődők jelentkezését.

A cukorbeteg gyerekekért futhatunk

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Cukorbeteg gyerekeket támogatnak nevezési díjukkal azok, akik szombaton részt vesznek a Lions Jótékonysági Diabétesz Futásán és Egészségnapján. A rendezvényen, melynek házigazdája a Délvidék Ház,  vércukormérést is végeznek, így bárki megbizonyosodhat arról, érintett-e ebben a betegségben.

Történelmi társasjáték-est

Egy játék, amelyben lehetőségünk van rá, hogy megfordítsuk a történelem kerekét. Gyere és próbáld ki, a Délvidék Házban, ahol várnak a játék készítői!

Az Ezerarcú Gárdonyi – Kiállítás

100 éve hunyt el a magyarok által 2005-ben az ország legnépszerűbb könyvének megszavazott Egri csillagok írója, Gárdonyi Géza (1863-1922). A Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola utazó tárlata azzal a céllal készült, hogy a látogató képet kapjon arról, mennyi mindennel foglalkozott a nagyszerű író, és mennyire sokoldalú és különleges szereplője volt a magyar irodalomtörténetnek. Megtekinthető 2023. május 8-tól […]

Folytatódik fotószakkörünk

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Ha itt az ősz, akkor folytatódik fotószakkörünk, amelynek keretében Dömötör Mihály fotóművész segítségével tanulhatod meg a fényképezőgép használatát; bevezetünk a portré-, táj- és makrofotózás titkaiba; megmutatjuk a képszerkesztés alapjait; de a fotózásra vonatkozó jogszabályokról is sokat megtudhatsz. 

Virtuális séta a szecessziós Szabadkán – Filmvetítéssel egybekötött előadás

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Vendégünk Tóth Borisz, idegenforgalmi közgazdász és idegenvezető, aki imádott Szabadkájáról mesél a Délvidék Ház vendégeinek, és bemutatja saját készítésű dokumentumfilmjeit is, melyek Szabadka város elfeledett történeteivel, büszkeségeivel foglalkoznak. A résztvevők között kisorsolunk egy két személyre szóló, szabadkai kirándulást!