Kisebbségvédelem a Kárpát-medencében

A szegedi Délvidék Ház kerekasztal-beszélgetést szervez kisebbségvédelmi témában. Az esemény meghívott vendége Kalmár Ferenc, Magyarország szomszédságpolitikájának fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa lesz.

Indul az Újszegedi olvasókör

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Szeretsz olvasni? Szeretnéd megosztani másokkal könyvélményeidet? Van kedved havonta egyszer egy remek társaságban könyvekről beszélgetni? Szívesen ajánlanál könyveket másoknak? Akkor köztünk a helyed!

Fotószakkör indul áprilisban

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Régóta szeretnéd megtanulni a fotózás alapjait? Csatlakozz most induló fotó szakkörünkhöz, ahol családias környezetben, Dömötör Mihály fotóművész segítségével tanulhatod meg a fényképezőgép használatát; bevezetünk a portré-, táj- és makrofotózás titkaiba; megmutatjuk a képszerkesztés alapjait; de a fotózásra vonatkozó jogszabályokról is sokat megtudhatsz. 

Várunk mindenkit fotószakkörünk második foglalkozására

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Dömötör Mihály fotóművész segítségével tanulhatod meg a fényképezőgép használatát; bevezetünk a portré-, táj- és makrofotózás titkaiba; megmutatjuk a képszerkesztés alapjait; de a fotózásra vonatkozó jogszabályokról is sokat megtudhatsz. 

Népellenes mosoly – Könyvbemutató

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Várady Tibor nemzetközi jogász, író legújabb, Népellenes mosoly című kötetét mutatjuk be a Délvidék Házban április 28-án, 17 órai kezdettel. A Forum Könyvkiadó Intézet gondozásában megjelent könyvről, mely ezúttal is a Várady család több mint 120 éves ügyvédi irodájának megőrzött periratait dolgozta fel irodalmi igényességgel, Dr. Vincze Gábor beszélget a szerzővel.

Találkozzunk ismét az Újszegedi olvasókörben

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Az Újszegedi olvasókör, a Délvidék Házban, második alkalommal május 4-én nyitja meg kapuit minden olvasni szerető felnőtt előtt.

Találkozzon velünk a szegedi Ünnepi Könyvhéten!

Parterintézményünk, a Trianon Múzeum is ott lesz a szegedi Ünnepi Könyvhéten. Standján saját, hiánypótló kötetei mellett a Magyar Házak kiadványai is elérhetőek lesznek. Köztük a hatalmas népszerűségnek örvendő útikönyv-sorozat, melynek legújabb darabja a Délvidékre kalauzolja el az utazni vágyókat.

Szeptemberi fotószakkör

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Szeptemberben folytatódik fotószakkörünk, amelynek keretében Dömötör Mihály fotóművész segítségével tanulhatod meg a fényképezőgép használatát; bevezetünk a portré-, táj- és makrofotózás titkaiba; megmutatjuk a képszerkesztés alapjait; de a fotózásra vonatkozó jogszabályokról is sokat megtudhatsz. 

Nedecvidék, megőrzésre átadva – Könyvbemutató

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Pataki János, Magyar Házak gondozásában megjelent, művészfotókkal gazdagon illusztrált útikalauzai nem csak bemutatják a trianoni döntéssel elszakított egykori magyar területeket, de az e tájakra utazás megtervezéséhez, a felkészüléshez is nélkülözhetetlenek.

A franciák Szegeden – Könyvbemutató

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Tonelli Sándor részben szemtanúként, részben oknyomozó helytörténészként írta meg Szeged történetének azt a rövid, 1918-1920 közötti korszakát, amikor a győztes antant-hatalmak egyik tagja, Franciaország hadserege megszállta Szegedet. A Délvidék Ház és a Csongrád-Csanád Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Kommunikációs és Reklámklubja közös szervezésében Marjanucz László és Vincze Gábor történészek mutatják be a korszakot és a kötetet.