Lelkes közönség fogadta az Erdély, Felvidék, Kárpátalja, Délvidék, Muravidék, Őrvidék és Belső-Magyarország tájait, kulturális értékeit, történelmi emlékeit, az ott élő emberek mindennapjait bemutató Hazajáró csapatát a Délvidék Ház mozitermében. A vetítéssel egybekötött közönségtalálkozón Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor mesélt a műsor alkotóinak immár 13 éve töretlenül zajló munkájáról.

A honismereti magazinműsor, története során eddig közel négyszáz alkalommal tartott közönségtalálkozót, ezúttal a szegedi Délvidék Ház vendégeinek mutatták be kép- és videóbejátszások kiséretében a Hazajáró csapatát, megalakulásuk történetét, a forgatások kulisszatitkait, azokat a díjakat és elismeréseket, amelyekben munkájuk közel 14 éve alatt részesültek.

A Délvidék Házban megtartott eseményen a vendégek a műsorok – gyakran meglepetéseket is okozó – utóéletéről is meséltek, és természetesen nem maradhatott ki a bemutatkozásból a bakiparádé sem – az összeállítás valóban parádésra sikeredett.

Az est második részében a Délvidéken forgatott epizódokból kaptunk ízelítőt, képeken és videóbejátszásokon keresztül ismerhettük meg a délvidéki szórványlét hol felemelő, hol keserédes pillanatait, olyan helyeket és embereket bemutatva, akik nap mint nap megküzdenek a fennmaradásért, magyarságuk megőrzéséért.

Végezetül a Számvetés 11. – Üzenet haza Trianon 100 évfordulóján című epizódot tekinthette meg a közönség, egy gyűjteményét a vallomásoknak, magyar emberektől, magyar embereknek hazaszeretetről, magyarságról, hovatartozásról, a Kárpát medence minden tájáról, Felvidéktől és Kárpátaljától Délvidékig, Őrvidéktől Erdélyig és a távoli diaszpóráig.

Az estet az immár hagyományossá vált borozással, beszélgetéssel zártuk.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!