A Dömötör Mihály fotóművész által vezetett fotószakkör immár harmadik éve vezeti végig az érdeklődőket a fényképezés rejtelmein, és idén is sikeresen zárta első félévét, hogy a megérdemelt nyári pihenő után szeptemberben folytassa a munkáját.

A közös foglalkozásokat 2024 februárjában kezdték el a tagok, az első találkozás során az analóg képekkel ismerkedhettek meg: dagerrotípia, ferrotípia, nedves kollódiumos kép, zselatinos fekete-fehér negatív eljárás, színes negatív, pozitív képek és színes diák.

Márciusban a szakkör tagjainak munkái kerültek bemutatásra, a képeket közösen elemezték ki, megbeszélve azt is, ki hol tart a fényképezés területén.

A következő hónapok alkalmai már újabb és újabb technika bemutatására adtak lehetőséget úgy, mint a virágok fényképezése ellenfényben, tárgyak fényképezése különböző világítással, virágok fotózása prizmán keresztül, kéz fényképezés különböző világítással, virágok fényképezése tükörrel, portré készítés.

A vakáció előtti utolsó találkozó pedig lehetőséget adott arra, hogy kielemezhessék, értékelhessék az elkészült képeket.

 

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!