A nemzeti összetartozás napja és új köteteik apropóján június 6-án, lelkes hallgatóság előtt „Belső térkép” címmel zenés, irodalmi pódiumestet és beszélgetést tartott a Délvidék Házban a Ketten a versben művészeti formáció Artisjus-díjas színművészei, Tallián Mariann író és Lázár Balázs költő.

Tallián Mariann és Lázár Balázs művészházaspár, sokoldalú alkotók. Mindketten többkötetes szerzők, Lázár Balázs DLA színész, költő, az SZFE oktatója, Tallián Mariann színész, író, publicista. A Ketten a versben elnevezésű művészeti formációjukkal határon innen és túl, művelődési központok, könyvtárak pódiumán, oktatási intézményekben lépnek fel, hogy a legkülönbözőbb korosztályok előtt népszerűsítsék a magyar klasszikus és kortárs irodalom kincsestárát.

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából Tallián Mariann A Szegények Fejedelme – II. Rákóczi Ferenc című történelmi regénye és a Törvényen kívüliek című történelmi novelláskötete, valamint Lázár Balázs Karantén(y)ek című verseskötete idézte meg, s helyezte új megvilágításba a fejedelem alakját és a trianoni traumát.

A Belső térkép című estet saját köteteikből szerkesztették egy egyedülálló programmá vetítéssel, hegedűszóval, beszélgetéssel és természetesen részletekkel a könyveikből, valamint  egy interaktív játékkal, amihez a közönség lelkesen asszisztált.

Az előadás a Nemzeti Kuturális Alap támogatásával jött létre.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!