Meleg, családias hangulatú kiállításmegnyitó részesei lehettek mindazok, akik részt vettek Godnics Bakos Zsanett, Szabadkán élő festőművész Délvidék Házban megnyitott egyéni tárlatán. A magával ragadó, légies akvarelleket és a kiállító művészt a szabadkai székhelyű Pannon RTV szerkesztője, Soós Georgina mutatta be a közönségnek.  

Zsanett képei könnyedek, finomak, nőiesek. Színvilágukban és témájukban pozitívak, életigenlők, békét és nyugalmat közvetítenek. Zsanett egyúttal példakép is. Zsanett ihletet és erőt ad mindazoknak a nőknek, akik otthon maradnak, hogy a családjukkal foglalkozzanak, hogy neveljék a gyerekeiket. Megmutatta azt, hogy a nőnek ilyenkor nem kell lemondania önmagáról, hanem továbbra is járhatja azt az utat, amit szeretne, ha vannak álmai vágyai, akkor ezt család mellett is megvalósíthatja, sőt, úgy az igazi szerintem, ha egy nő a családjával együtt tudja a saját álmait élni, és a saját útját járni” – mondta kiállításmegnyitó beszédében a Pannon RTV szerkesztője.

A művész 43 festményét felvonultató tárlat megnyitóján jelenlévők  azt is megtudhatták, hogy Godnics Bakos Zsanett Magyarkanizsán nőtt fel, közgazdászként diplomázott. Gyermekei születése után kezdett el festeni, vászonra írni. Főként akvarellel dolgozik, amit gyakran ötvöz kalligráfiával, de akrillal is kísérletezik. A képein a virágokon túl gyakori szereplők a madarak, az utóbbi időben pedig az épületeken, a bejáratokon, egy-egy virágos ablakon jeleníti meg azt a lendületet, ami mindenkit magával ragad. „Nyári felhők a rét felett” című képe Margin Alexander amerikai zeneszerző és zongoraművész ugyanezzel a címmel komponált zeneművének a megihletője.

A kiállítás megnyitóját e zenemű bejátszása, valamint a művész fiának, Godnics Dominiknak édesanyjához szóló köszöntő szavai színesítették.

A kiállítás november 3-ig tekinthető meg a Délvidék Házban, hétköznaponként 8 és 16 óra között.

Kiemelt kép: Godnics Bakos Zsanett és az őt méltató Soós Georgina. Fotó: Pannon  RTV

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!