Immár második éve töretlen lelkesedéssel működik a Délvidék Házban az a fotószakkör, ahol családias környezetben, Dömötör Mihály fotóművész segítségével tanulhatják meg az érdeklődők a fényképezőgép használatát; sajátíthatják el a portré-, táj- és makrofotózás titkait; a képszerkesztés alapjait; de a fotózásra vonatkozó jogszabályokról is sokat megtudhatnak. 2023 első félévében nem csak a tudásszerzésre összpontosítottak szakkörünk tagjai, de két alkalommal be is mutatkoztak a város közönsége előtt.

Fotószakkörünk 2023. április 11-én. kezdte meg ez évi tevékenységét a Délvidék Ház épületében, Dömötör Mihály Fotóművész vezetésével. Az ismerkedést követően keddenként került sor a foglalkozásokra. Minden találkozáson más témákat dolgoztak fel, mint a kompozíció, a megvilágítás, perspektíva, stb. Az elmélet mellett a résztvevők kezükben a fényképezőgéppel, a gyakorlatban is elsajátították az apró trükköket, szakmai fogásokat. A változatos témák között szerepelt az enyészet, az üveg tárgyak, épületek, tükröződő felületek stb. A képek minden esetben elemzésre, kiértékelésre kerültek, előtérbe helyezve a pozitívumokat, és a jobb, hatásosabb minőséget keresve.

A fotózásokra a Délvidék Ház közvetlen környékén került sor, valamint a szakkör tagjai két alkalommal vettek részt a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában megrendezésre kerülő  „Bemutatkoznak a szegedi fotográfusok” elnevezésű rendezvénysorozaton.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!