25 külhoni magyar – köztük egy zentai és egy újvidéki könyvkiadó, több mint 120 új könyvcím, 10 író-olvasó találkozó – a Debreceni Ünnepi Könyvhéten, a Méliusz Juhász Péter Könyvtárral együttműködve, a Kárpátia Könyvesház standján, Magyarország legreprezentatívabb külhoni könyves seregszemléjét valósítjuk meg. A délvidéki könyvkiadók friss termését két, dedikálással egybekötött bemutatón ismertetjük meg a nagyközönséggel.

A zentai Zetna kiadó Kalász István: Határ-idők,  Bozsik Péter: A pálinka dicsérete és más történetek, Döme Szabolcs: Fejbunker (könyvheti megjelenés), valamint Kovács Smit Edit: A Hold blogja (könyvheti megjelenés) című köteteivel érkezik. A rendezvényen vendégünk: szeptember 13. vasárnap 14.30 Kalász István Bozsik Péter. A szerzőkkel beszélget: a kiadó vezetője.

A Forum Kiadó (Újvidék) könyvei: Várady Tibor: Mi történt Écskán?, Balázs Attila: Magyarfauszt, Patócs László: Vezeti a népet, Bányai János: Különös effektusok, Papp Katalin: Kés a párna alatt. Vendégeink a könyvhéten: Várady Tibor és Balázs Attila – Kettős könyvbemutató a szerzőkkel, a kiadó képviselőivel.

Az idén szeptember 12-15. között megrendezésre kerülő eseményen díszvendégünk a fennállásának 50. évfordulóját ünneplő kolozsvári Kriterion Könyvkiadó lesz, de az eseményen mintegy tíz külhoni szerző könyvének, dedikálással egybekötött bemutatását tervezzük. A Kárpátia Könyvesház jelenléte a Könyvhéten kétségtelenül Magyarország legnagyobb külhoni könyv-seregszemléje lesz, és az is bizonyos, hogy a Könyvhéten a Kárpátia Könyvesház több kiadót, szerzőt és könyvet vonultat fel, mint az összes többi résztvevő együttesen.

Jelenlétünkről az Ünnepi Könyvhéten ITT olvashatnak bővebben,

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!