Különleges vendégekkel találkozhatott a szegedi közönség november 16-án. Bata János, József Attila-díjas délvidéki költő, műfordító, a szabadkai Aracs folyóirat főszerkesztője érkezett a Délvidék Házba, akit Kondor Katalin, a legendás hírű rádiós újságíró méltatott és mutatott be a közönségnek.

Beszélgetésük során szót ejtettek az írás örömeiről, az olvasási szokásokról, arról, hogy kik olvasnak verset, és ezek a versek hogyan jutnak el a nagyközönséghez? Természetesen nem lehet kihagyni a nehézségeket, amellyel a magyar nyelven publikáló író/költő szembesül a délvidéken, hiszen ott csakis anyaországi támogatással jelenhetnek meg kiadványok. Így van ez az Aracs esetében is, ami annak ellenére, hogy a délvidéki magyarság közéleti folyóirata megnevezéssel él, mára az egész Kárpát medence, és a világon bárhol élő magyar nyelvű írók- költők- publicisták műveit jelenteti meg – évi négy alkalommal. Mindkettejük meglátása szerint a folyóirat egy olyan irodalmi értéket  képvisel, ami méltó a fennmaradásra.

Az est folyamán Bencsik István előadásában hallhattunk egy egész csokornyit Bata János verseiből, aki élvezettel mesélt versszeretetéről mely kicsi gyermekkorától kezdve elkísérte, és amelyet először saját gyerekeinek, majd a szabadkai Csáth Géza irodalmi kör tagjainak igyekeett átadni.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!