Közel 450 étterem részletes bemutatását és értékelését tartalmazza az az egyedülálló, 1500 színes fotóval gazdagon illusztrált, igényes kivitelezésű kötet, amelyet a Délvidék Házban mutattunk be, a szerző, Borbély Zsolt Attila jelenlétében. A délvidéki borkóstolóval fűszerezett könyvbemutatón Ágoston Balázs újságíró faggatta a szerzőt a nagyívű vállalkozás részleteiről.

A beszélgetés a többéves vállalkozás részleteibe nyújtott betekintést, kiindulva magától az alap ötlettől, egészen a megvalósulás különböző pontjain, nehézségein keresztül, a realizálódásig. A beszélgetésben a szerző, hol nevetve, hol sajnálkozva, esetenként bosszankodva mesélt élményeiről, utazásairól, amelyekben része volt, mire összegyűjtötte a hatalmas anyagot, amelynek  csak egy részét öleli fel a könyv.

A szerző részletesen mesélt azokról a szempontokról is, amelyek alapján a kötetbe bekerült éttermeket kiválogatta (magyar helyek előnyben!), és természetesen arról is, hogyan születtek meg ezek a kis hangulatjelentések az adott helyről, annak történelmi hátteréről, a berendezésről, a stílusról, – kellő kritikai megjegyzésekkel ellátva – a személyzet képzettségéről (olykor képzetlenségéről is), az étlapszerkesztésről, az alapanyagokról, egyszóval mindenről, ami az olvasót érdekelheti.

A kötet megvásárolható a Magyar Házak által működtetett Kárpátia Könyvesház webáruházában is.

 

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!