2020. október 29-én, 18 órakor a szegedi Délvidék Házban került megrendezésre a Kárpát-medence Intézet Nonprofit Kft. által kiadott „A Kárpát-medence borvidékei” című könyv bemutatója.

Kinyitni egy könyvet, kinyitni egy üveg bort, az élet ünnepi pillanatai ezek. A Kárpát-medence kiváló borai végig kísérik az életünket. Velünk vannak, amikor örömünkre, sikerünkre koccintunk, számíthatunk rájuk nagy baráti beszélgetéseknél, jókedvű családi összejövetelek során, sorsfordító és elgondolkodtató pillanatokban egyaránt. Mégis ritkán gondolunk bele, hogy a boroknak is megvan a maga élete, a maga története. Egy szép verset olvasva kíváncsiak leszünk a költő személyére, arcára, életére, egy szép dalról azt is tudni akarjuk, mikor, hol és hogyan született. Aki valóban szereti és tiszteli a borokat, az ugyanígy érdeklődik a borvidékek földje, levegője, éghajlata, a szőlőfajták tulajdonságai, a szőlészet és borászat mesterségbeli fogásai és hagyományai iránt. A mondás úgy tartja, borban az igazság. A magyar borvidékek nedűire azonban ennél sokkal több is igaz. Borban a hagyomány, a történelem, az emlékezet. Borban az ünnep, a jelen öröme, a pillanat megélése. Borban a remény, a lehetőség, a jövő is.

Ezt a teljességet mutatja be „A Kárpát-medence borvidékei” című könyv, melyről a szerzők, Mód László, valamint Simon András mesélt az érdeklődőknek.

Beszélgetőpartnerük Vincze Gábor történész, illetve dr. Borbély Zsolt Attila közíró volt, október 29-én, a Délvidék Házban.

Rendezvényünkön a könyvbemutató mellett lehetőség nyílt a Kárpátia Könyvesház külhoni könyveinek megvásárlására, s ha már a borról beszélgettünk, egy kis borkóstolásra is a Kárpátia Borház jóvoltából, ami mellett a játék sem maradhatott el.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!