A CONIFA, vagyis az Államok Nélküli Népek Labdarúgó Szövetsége által szervezett világbajnokság az idén Londonban került sorra.

A név önmagáért beszél, a tornán olyan nemzetek, kisebbségek indulhattak, amelyeket nem ismernek el önálló államként, így a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnek sem lehetnek tagjai.

A 16 csapatos mezőnyben Kárpátalja és Székelyföld mellett ott találhattuk Abháziát, Kabiliát, Észak-Ciprust, Padániát vagy éppen Tibetet. A két magyar csapat bejutott a legjobb négy közé, ahol egymás ellen játszottak, és Kárpátalja 4-2-vel jutott a döntőbe.

Ahol Észak-Ciprus volt az ellenfele, és a szervezők megadták a módját, mert a finálét az angolok korábbi FIFA-bírója, Mark Clattenburg vezette.

A két csapat a csoportkörben 1-1-re végzett egymással, most viszont nem született gól, így a büntetőpárbaj döntött. A kárpátaljaiak kapusa, Fejér Béla két büntetőt is hárított, de a társai közül ketten is rontottak, így odalett az előny.

Aztán az utolsó párban Halil Turan lövését is kitolta Fejér, így kezdődhetett az ünneplés, Kárpátalja lett a világbajnok!

A győztes csapat edzője az a Sándor István, aki korábban dolgozott a magyar élvonalban, és akinek két fia, György, valamint István is szerepelt a vébén.

Közülük a kilencszeres magyar válogatott György az ismertebb, aki megfordult az Újpestben és a Videotonban is, és az előző idényt az NB II-es Csákvárban töltötte.

A magyar keret egyetlen élvonalbeli játékosa a balmazújvárosi Vajda Sándor volt, aki 32 meccsen 4 gólig jutott a végül az NB I-től búcsúzó csapatban.

Székelyföld csapata is eljutott a büntetőpárbajig a bronzmeccsen, de az észak-olaszországi Padánia játékosai pontosabban céloztak, így ők zártak harmadikként.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!