Vörös Imelda szakmája szerint osztálytanító és óvónő, drámapedagógus, színész, és bábszínész. Folyamatosan képzi magát, szabad idejében pedig számtalan gyermek színjátszó csoport szakmai vezetője. Saját előadásainak sikerein túl, elhivatottságát, szakmai hozzáértését, és húsz év odaadó munkáját bizonyítja a tény, hogy színjátszó csoportjai előadásaikkal rendre bejárják Európát, sikert sikerre halmozva, igazán nívós díjakkal térve haza. A magyar nyelv napjának apropóján kerül sor erre a bemutatkozásra.

Vörös Imelda munkája, munka iránti alázata, valamint sok éves munkássága ékes bizonyítéka annak, hogy bárhol, és bármilyen körülmények között lehet tenni a jobbért, ha valaki tenni akar.

Az est moderátora Raffai-Telecski Ágnes, az Újvidéki Rádió munkatársa, az Újvidéki Színművészeti Akadémia tanára, aki méltó beszélgetőtársa volt Vörös Imeldának. Kettejük beszélgetésének fő irányvonala a gyerekekkel való foglalkozás volt, a szép beszéd tanítása, ami a drámapedagógia magas szintű ismeretén keresztül teremt olyan értéket, amely megmásíthatatlan.

Erről az értékről vallottak valamikori színjátszók tíz év távlatából, hogy milyen változást hozott a színjátszás az életükbe? Hallottunk az önkifejezés biztonságáról, a közösséggé kovácsolódásról, az egymásra figyelésről, a koncentráció elsajátításáról, a munkabírás fejlesztéséről, és természetesen, hogy mekkora örömöt jelentettek a sikerek, az utazások és azok a lehetőségek, amelyek előtt a gyerekkori színjátszás nyitotta meg a kaput. Ezeket a vallomásokat egy kisfilmben foglalta össze Vörös Imelda.

Az estet Vörös Ramona a ludasi Luda Matyi Művelődési Egyesület Liliom gyermekkórusának vezetője és kislánya Vörös Romina színesítették népmesével és népdalcsokorral.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!