A Délvidék Ház saját kiadású, gazdag könyvtermésével és partnerintézményei egyedülálló történelmi kiadványaival igyekszik segíteni az ajándékvásárlást. Könyvkínálatunk gyerekek és felnőttek számára is remek olvasnivalót ígér, ugyanakkor mindazok, akik betérnek a Délvidék Házba, történelmi társasjátékok, zenei kiadvány és számos izgalmas, exkluzív ajándéktárgy közül is válogathatnak. 

Titkos városok – honismereti zsebtérképek

Kedély, szellem, változatosság, dinamizmus. A régi Magyarország különleges városhálózatot hozott létre. Arad, Temesvár, Brassó, Kolozsvár, Munkács, Kassa, Selmecbánya, Lőcse, Pozsony, Ruszt, Fiume ma is egy-egy önálló, mesebeli univerzum. A Kárpát-medence városai az évszázadok során lélegzetelállító kulturális, építészeti, térhasználati egyensúlyt és formavilágot teremtettek meg. Még ma is, az ódon házfalak réseiben és a kopott utcakövek mögött várnak titkos helyeink és régi történeteink. Zsebtérkép sorozatunk ebbe a világba kalauzolja el a kíváncsi és jókedvű utazót, ahol a magyar szívek még valamennyi kapualjban és ablak alatt meg fogják hallani az igazság és emlékezés halk, csodatévő hangjait. 

A Magyar Házak gondozásában megjelent zsebtérkép-sorozatot az adott várost alaposan ismerő, ott élő, és/vagy személyükben ahhoz érzelmileg is szorosan kötődő szerkesztők írták.

A térképen az épületek egykori rendeltetésük, nevük szerint szerepelnek, az utcák mai elnevezése mellett azok régi nevei is feltüntetésre kerültek.

A zsebtérkép birtokosa, ha bebarangolja azt az útvonalat, melyet a szerkesztők javasolnak, nem csak történelmi és kulturális élményekkel gazdagodik, de az adott város magyar éttermeinek, cukrászdáinak és kávézóinak vendégszeretetét is élvezheti.

Utazzunk Haza!

Ön járt már Partium, Felvidék, Székelyföld, Őrvidék, Délvidék és Nedecvidék történelmi és irodalmi emlékhelyekben, legendákban és titokzatos tájakban gazdag helyein? Pataki János, Magyar Házak gondozásában megjelent, művészfotókkal gazdagon illusztrált útikalauzai nem csak bemutatják a trianoni döntéssel elszakított egykori magyar területeket, de az e tájakra utazás megtervezéséhez, a felkészüléshez is nélkülözhetetlenek.

Pataki János, a szerző könyveinek műfaját „vizuális ajánlónak” nevezte el. Azért ajánló, mert az a célja, hogy úticélokat ajánlva, Kárpát-medencei utazásokra, a külhoni régiók egyedülálló csodáinak felfedezésére bírja olvasóit, és azért vizuális, mert fotóival meg is mutatja a látnivalókat, hogy olvasói eldönthessék, személyesen is látni akarják az ajánlott úticélokat.

A méltán népszerű sorozat legújabb darabja segítségével ezúttal egy kevésbé ismert területet barangolhatunk be. Sajnos nem eléggé közismert, de Trianon után Lengyelország is kapott területeket a Magyar Királyság „testéből”, mégpedig Szepes és Árva vármegyéink északi területeit. A könyv színes, képekben gazdag leírásai önmagukban is élvezetes olvasmányt nyújtanak az elcsatolt egykori szepesi és árvai települések történetéről és nevezetességeiről, ugyanakkor praktikus információkkal segít eligazodni a jelenben is.

Partnerintézményeink újdonságait is ajánljuk

A Kárpát–medence Intézet a legszebb népmeséket gyűjtötte össze egy látványos, nagy méretű, több mint 200 oldalas könyvbe. A kötet a magyar, szlovák, román, német, szerb, ruszin, ukrán, horvát, lengyel, örmény, zsidó, cigány és olasz népmesekincs sajátos, különleges világát, jellegzetes történeteit viszi el az olvasókhoz. A különböző népek hagyományainak, szokásainak, népviseletének megismerését a meséket kísérő színes, látványos illusztrációk is segítik. A könyvet lapozgatva elénk tárul hát a Kárpát-medence sokszínű kultúrája. A szerkesztők e mesék megőrzése és a következő generációknak történő továbbadása mellett a kulturális különbségek elfogadtatására is törekszenek.

Partnerintézményünk, a Trianon Múzeum, karácsonyi ajándékkínálatával nem csak átfogó ismereteket közvetít az elmúlt száz év sorsdöntő eseményeiről, de az összetartozás élményét is kínálja. A gondozásában megjelent új, tartalmilag egyedi és megjelenésében korhű társasjáték, az elmúlt száz év történelmének sorsdöntő eseményeit bemutató különleges könyvsorozat, a sikerlistákon előkelő helyet elfoglaló zenei cédé, vagy a gyűjtők számára is érdekes 2023-as történelmi falinaptár különleges ajándék lehet mindenki számára.

Legyen karácsonyi ajándéka ebben az évben kiadványaink egyike!

Nyitvatartás:

hétfőtől péntekig 08:00 és 16:00 között

Kapcsolat:

email: titkarsag@delvidekhaz.hu

tel: +62/592-800

Nagy szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!