Szeged belvárosában, a Dóm tér mellett, Kárpátia Borház néven nyílt meg az a nagy- és kiskereskedésként, valamint borbárként is működő borház, amely a Magyar Házakkal kötött együttműködés keretében Kárpátok Bora projektünk első partnerboltja lett. A különleges hangulatú üzletben bárki megízlelheti és megvásárolhatja a Kárpát-medence magyar borvidékeinek legfinomabb borait.

A borok piacán egyedülálló Kárpátia Borházban a kiváló magyar pincészetek boraival együtt, a külhoni – felvidéki, őrvidéki, kárpátaljai, partiumi, erdélyi, bácskai és szlavóniai – borászatok minőségi borait, borkülönlegességeit is megtalálhatjuk.

A legkiválóbb borok mellett, polcaikon különböző boros kiegészítők, -kellékek, -könyvek közül is válogathatnak, de a szarvasgombás finomságoktól a csokoládén át, számos kézműves termék is várja az érdeklődőket.

A Kárpátia Borházban teljes borélményben részesülhetnek az igényes borbarátok, az üzlet ugyanis borbárként is működik, azaz az általuk kínált borok – ízletes, frissen készült borkorcsolyák, sajttálak kíséretében – helyben is megízlelhetőek.

A megkóstolt, kiválasztott borokról, borászatokról és borászokról a most induló karpatiaborhaz.hu honlapon többet is megtudhatnak.

Az üzemeltetők tervei szerint, az Oskola utca 17. szám alatt található borházban a Magyar Házak hálózata tematikus borkóstolókat is szervez majd, ahol az egyes borrégiók szakavatott ismerőinek segítségével ismerkedhetünk meg a különböző pincészetekkel, borászokkal.

Az elkövetkezendő időszakban Magyarország több pontján is tervezünk együttműködést hasonló borházakkal, de a Kárpát-medence boraival megismerkedhetnek a Magyar Házak hálózatához tartozó debreceni Partium Házban, a kisvárdai Kárpátalja Házban, a miskolci Felvidék Házban és a szombathelyi Őrvidék Házban is.

Fotók: Fejel Tóth Dániel

 

 

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!