November 17-én munkatársunk is részt vett az MTA SZAB Jogtudományi Szakbizottság Politikatudományi Munkabizottság által szervezett eseményen, melyen dr. Várady Tibor, délvidéki jogtudós és író Mi legyen a bronz utazóórával? című könyvét mutatták be, a szerző jelenlétében.

Várady Tibor az újvidéki Új Symposion avantgarde folyóirat egyik alapító tagja és szerkesztője. 1992 júliusától 1992 decemberéig Jugoszlávia igazságügyi minisztere Milan Panić kormányában. A Közép-Európai Egyetem professor emeritusa, aki rendszeresen tanított az Amerikai Egyesült Államokban is. Különleges, irodalmi értékű könyvsorozatban, úgynevezett dokumentumregényekben dolgozza fel nagyapja és édesapja nagybecskereki ügyvédi irodájának irattárából a legérdekesebb eseteket.

Mi legyen a bronz utazóórával? című kötet az ötödik kiadványa a Történetek az irattárból alcímű sorozatnak. A könyv központi története Farkas Geiza, Kiss Ernő aradi vértanú dédunokája köré fonódik.

A SZAB székházban zajlott est moderátora Révész Béla volt. A könyvbemutató családias hangulatban telt, melynek végén a szerző dedikálta kötetét. Köszönjük a meghívást a SZAB-nak.

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!