Oly korban éltem én… címmel a zentai Mécsvirág együttes podium előadásán vehettek részt az érdeklődők a Délvidék Házban, április 18-án.

A zentai Pro Urbe-díjas Mécsvirág együttes 19 évvel ezelőtt alakult. Előadásaik a szülőföldről, az anyanyelvről, valamint a kultúra szépségéről és annak közösséget megtartó erejéről szólnak. Tagjai: Verebes Krnács Erika előadóművész, valamint Baráth Hajnal Anna és Zsoldos Ervin verséneklő.

Ahogyan az együttes nevében a rét, a mező jó illatú virágának, a mécsvirágnak a csodáját őrzi, amikor estefelé kinyílik, fehéren vagy vörösen virít az estébe hajló világban, mint az éjszakában pislákoló mécses lángja, úgy szeretnék a csoport tagjai hallgatóságukkal felfedeztetni és megszerettetni a népdal, a zene, a vers, egyszóval az énekelt vers legapróbb csodáit és szépségeit.

Verses – zenés előadásukkal, Radnóti Miklós halálának 80. évfordulója alkalmából, a költő életét és munkásságát felölelő összeállítással emlékeztünk.

Az est folyamán elhangzott produkciók mögött olyan nevek állnak, mint a Kaláka együttes és Grillus Dániel, a Yiddishe Mamme szövegét Gerendás Eszter írta, míg a Százéves pályaudvar zenéje Gerendás Péter, szövege Bródí János nevéhez fűződik. A dalokat Zsoldos Ervin hangszerelte és A Huszonnyolc év, az Álom a táj, a Razglednicák (1), a Mivégre és a Töredék című költemények zenéjét is ő szerezte.

Magas színvonalú előadásuk méltó emléket állít Radnóti Miklós életének és munkásságának.

Rendezvényünket most is a Kárpátia Borház egy kiváló borának kóstolójával és kötetlen beszélgetéssel zártuk.

 

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!