Tóth Borisz idegenforgalmi közgazdász vetítéssel egybekötött előadáson mutatta be Szabadkát, Szabadka legismertebb szecessziós épületeit, magával ragadóan mesélve az épületekről, jelképekről, és azokról az emberekről, akik révén Szabadka a szecesszió városa lett.

Részletekbe menően ismerkedhettünk meg többek között a Zsinagóga épületével, ami elmondása szerint a második legnagyobb Európában és Szegeden kellett volna megépülnie, megtudtuk miért zöldek a padjai, és miért olyan a kupolája, mint egy sátor? Hogyan került szív a Reichle-palota bejáratára, vagy bagoly a Kereskedelmi bank díszítésébe? Hogyan alakította Mária Terezia Szabadka történelmét, és mi őrzi azóta is az emlékét?

Ezernyi információ, amit élvezettel hallgatott a közönség, a legtöbb kérdés Palics szecessziós remekeire vonatkozott, hiszen az itt található villák és épületegyüttesek minden részletét áthatják e stílus motívumai. Abban mindannyian egyetértettek, hogy várják vissza Tóth Boriszt egy újabb előadásra.
A közel egyórás előadást három kisfilmjének bemutatása koronázta meg, Szabadka a kávéházak városa, Szabadka az innováció városa és Szabadka a művészek városa címmel.
Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a barátaival!