A Kárpátia Filmszínház ünnepélyes megnyitója

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Péntek délután adja át a közönség számára hivatalosan új, Kárpátia Filmszínház névre keresztelt moziját a Délvidék Ház. A létesítmény mind programjaiban, mind kialakításában többet kínál egy hétköznapi moziélménynél.

Egy bor, egy film, egy nő – A Kárpátia Filmszínház vendége Laár András

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

A Kárpátia Filmszínház vendége egy emlékezetes film, egy kiváló bor és egy okos nő társaságában: Laár András humorista, énekes, zeneszerző, dalszövegíró, író, költő, spirituális gondolkodó. A KFT együttes és a L’art pour l’art Társulat alapító és jelenlegi tagja, az ország Besenyő Pista bácsija.

Fotószakkör – Indul a harmadik évad!

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Immár harmadik évadába lépett fotószakkörünk, amelynek keretében Dömötör Mihály fotóművész segítségével tanulhatod meg a fényképezőgép használatát; bevezetünk a portré-, táj- és makrofotózás titkaiba; megmutatjuk a képszerkesztés alapjait; de a fotózásra vonatkozó jogszabályokról is sokat megtudhatsz.  A szakkör idei első foglalkozására február 12-én, 17:30-tól kerül sor a Délvidék Házban.

Barangolások a Délvidéken – Hazajáró közönségtalálkozó

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

A Hazajáró hétről-hétre bakancsot húz, és nekiindul, hogy keresztül-kasul bebarangolja a Kárpát-medence varázslatos tájait és megismerje hazánk természeti- és kulturális értékeit, történelmi emlékeit és az ott élő emberek mindennapjait. A műsor stábja most a szegedi Délvidék Házba látogat, hogy immár 13 éve töretlenül zajló munkájáról meséljen nekünk.

Maestro Ács János opera- és oratóriumestje a Délvidék Házban

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Maestro Ács Jánost jól ismeri a Magyar Házak közönsége, hiszen már többször volt rendezvényeink főszereplője. Ezúttal két fiatal énekművész társaságában, az Újjászületés című operaesten találkozhatunk a világhírű magyar operakarmesterrel, február 16-án, 17 órai kezdettel, a szegedi Délvidék Házban.

Mindszenty – Szeretlek, Faust – Vendégünk Kautzky Armand színművész

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

A Kárpátia Filmszínház vörös szőnyegén hamarosan Kautzky Armand, Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes művész. A film, melyet együtt nézünk majd meg vele, és amelyről beszélgetünk, a Mindszenty, szeretlek Faust, mely több nemzetközi filmfesztiválon is díjat nyert, többek között a legjobb film díját Kalkuttában és Vancouverben. Az utóbbi fesztiválon Kautzky Armand Lux Ádámmal megosztva hozta el a legjobb férfi alakítás díját.

2500Forint

Hét Nap – könyvbemutatóval egybekötött közönségtalálkozó

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

A Hét Nap első száma 1946. április 5-én jelent meg Újvidéken. A hetilapot a következő hét évben itt szerkesztették és nyomtatták, majd Szabadkára költözött a szerkesztőség, A fennállásának 78. évét ünneplő Hét Nap mindennapjainak örömeiről és nehézségeiről László Edit igazgató, Tóth Lívia főszerkesztő, Hodolik Boglárka honlap szerkesztő, Tóth Tibor újságíró, valamint Lajkó Ágnes lapterjesztő mesélnek majd a Délvidék Ház közönségének.

Szalóczy Pál és a Carte Rouge a Kárpátia Filmszínházban

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Ki ne ismerné Szalóczy Pál hangját ebben az országban? A Kazinczy-díjas újságíró, tévé- és rádióbemondó, előadóművész most a szegedi Kárpátia Filmszínházba érkezik, ahol nem csak beszélgetünk, de a közönséggel együtt nézzük meg Carte Rouge című filmet is.

TALÁLKOZÁS A MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁVAL A DÉLVIDÉK HÁZBAN

Délvidék Ház Közép fasor 1-3., Szeged

Brillmann Zsolt előadása nem csak elméleti ismereteket nyújt, hanem gyakorlati példákon keresztül is bemutatja az AI képességeit. Elmondja, hogy miért fontos a magyar nyelv használata az AI-ban. Mi a felelősségünk a jövő generációja felé, és kell-e félnünk a Terminátoroktól.