6726 Szeged, Közép fasor 1-3. E-mail: titkarsag@delvidekhaz.hu
+36 62 592 800

Karácsonyi ünnepség

 

Karácsonyi ünnepség

A szegedi Tündérkert Óvoda elhozta a karácsonyi varázslatot a Délvidékházba

 Péntek. December utolsó teljes munkahetének péntekje. Az újszegedi Délvidékház környékén minden parkoló foglalt. Mindenki a bejárat felé igyekszik. Munkahelyről kéredzkedett anyukák az órájukat lesik folyton, miközben szeleburdi lurkóikat kísérik az óvodai karácsonyi ünnepségre. Látni kívánják a család legapróbbik tagját, amint a színházteremben debütál. Minden gondolatuk körülöttük jár.

 Különösen most, hisz itt a Karácsony. Erre spóroltak hónapok óta. „Biztosan a miénk lesz a legügyesebb, meg is kapja érte jutalmát a fa alatt!”
Az előcsarnok visszahangzik a sok boldog gyerekkacajtól. Mindenki lámpalázas. A nézőtéren lázas helykeresés. A lámpák elhalványulnak. A morajlás abbamarad. Feszült csend.


 Bevonulnak a kispajtások, megilletődve megállnak, egyesek pajkosan mosolyognak, míg mások lebiggyesztett ajkukkal lefelé lógatják fejüket.


Óvó néni jelt ad. Megkezdődik az ének. A kevésbé bátrak erőt merítenek társaikból, és hangjukat önfeledten eresztik nézőtér irányába.A közönség boldog. A családtagok összemosolyognak. A szülőket majd szétveti a üszkeség. A műsorszámokat tapsviharral jutalmazzák.


 

Az esetlegesen elbátortalanodókat úgyszintén tapssal buzdítják. Mindenki boldog, büszke és gondtalan, hisz itt a nyakunkon Karácsony áldott ünnepe.


Szívből kívánjuk nekik, hogy ez a lelkület legyen számukra tartós állapot. Hiszen ők jövőnk zálogai.
Áldott Karácsonyt mindenkinek!

 

Top of Page