6726 Szeged, Közép fasor 1-3. E-mail: titkarsag@delvidekhaz.hu
+36 62 592 800

Bizalom dolgában nem árt az óvatosság - Bayer Zsolt előadása a Délvidék Házban

bayerDobó Csaba - szegedma.hu
A publicista szerint két világ között kell választani 2014-ben, az egyik a devizahitellel átvert magyarok világa, a másik pedig az adósokat megmenteni igyekszik.

Bővebben...

Szabadkai tanulmányút

2013-12-19 01Újabb állomásához érkezett a Mi városunk kirándulássorozat

2013. november 18-án a Trianon Múzeum és a Délvidék Ház munkatársainak patronálásával újabb egyetemista csoport látogathatott Szabadkára.

Bővebben...

A Szent Jobb Hódmezővásárhelyen

DSCF3849Könyvbemutató 2013. 10. 11-én a Délvidék Házban

A Szent Jobb Hódmezővásárhelyen című könyvet a szerző, Kovács Ferenc, valamint beszélgetőtársa, Zétényi Csukás Ferenc mutatta be ez érdeklődőknek a Délvidék Házban.

Bővebben...

Délvidéki könyvadományok eljuttatásában vállalt szerepet a Délvidék Ház

2013-11-01 12.18.54

Újvidékre, a Petőfi Sándor Művelődési Házba szállított könyvadományt a Délvidék Ház a hétvégén.

A lelkes magánemberek felajánlásaiból összegyűjtött könyveket az újvidéki könyvtár, illetve a Művelődési Ház magyar nyelvű könyvállományának gyarapítására ajánlották fel az adományozók.

Bővebben...

Visszaállítják és felavatják a délvidéki országzászló emlékművet

orszagzaszloA szegedi Biopolisz Akcióterv egyik módosításaként – Keresztúri Farkas Csaba jobbikos önkormányzati képviselő 2010. novemberi kezdeményezésére – az Árpád téren visszaállítják és felavatják a délvidéki országzászló emlékművet. 

Bővebben...

Délvidék Ház NKft. 2012.

A Délvidék Ház Nonprofit Kft. 2012. évi beszámolója

Bővebben...

A délvidéki nemzetközi zenei verseny támogatói között szerepelt a Délvidék Ház

2013-04-27 05

Támogatóként vett részt a Délvidék Ház a Temesváron évente megrendezésre kerülő Alma Cornea Ionescu elnevezésű klasszikus zenei versenyen, melyen három ország, Magyarország, Szerbia és Románia tehetséges, ifjú muzsikusai mutatkoztak be.

A 2013. április 26-28-án, Temesvár zenei intézményeiben megrendezett versenyen általános és középiskolás korú hangszeresek és énekesek léptek fel nemzetközi szakemberekből álló zsűri előtt.

Bővebben...

Elkészült a két országra szóló Tisza menti értéktár

tisza-fold-emberA Délvidék Házban zárult az EU által finanszírozott Tisza, föld, ember címmel meghirdetett, határon átnyúló szerb-magyar közös pályázat, amelynek elsődleges célja az volt, hogy megismertesse, vonzóvá tegye a Tisza menti régiót, valamint beemelje a magyar és a külhoni köztudatba az említett vajdasági térséget.

Bővebben...

Állhatatosság, szépség, hazaszeretet – Szegeden is bemutatták a Szeleczky-könyvet

szeleczky1A Délvidék Ház Kft. gondozásában jelent meg Jávor Zoltán Hit és magyarság. Szeleczky Zita élete és művészete című könyve, melynek bemutatójára december 19-én került sor a Szegedi Nemzeti Színházban.

Bővebben...

VI. Juhász Gyula Nemzeti Vers-, Énekelt Vers- és Prózamondó Verseny

A Rendezvényház Nonprofit Kft. és a Csongrád Megyei Közművelődési, Pedagógiai és Sportintézmény ÁMK meghirdeti a VI. Juhász Gyula Vers-, Énekelt Vers-, és Prózamondó Versenyt.

Bővebben...

2. oldal / 2

Top of Page